Sunday, October 18, 2009

Helgen i filmer.

Fredag.

Apan.

En sjuk film på många sätt. Men jag vill inte skriva så mycket om den än. Det räcker med att ni vet att jag har sett den. Cliffhanger så.Casablanca.

Gött. Skön historia detta. Ärrad cyniker träffar sin gamla kärlek och visar sig då vara den blödigaste mesen i hela marocco. Jag älskar att filmen är beroende av att Humphrey Bogart vågar släppa på sin stolthet. Det är en så ovanlig karaktärsutveckling att bygga en intrig på. Ingen direkt heroisk rädsla att komma över, han måste bara släppa att hans gamla tjej gått vidare så att hennes nya kille kan åka hem och vinna hela kriget. Det är inte så lätt som det verkar.

Lördag:
Upp (3D).


Åh. Pixar kunde förstås omöjligt toppa Wall-Es eko-budskap och skönhet. Däremot är "Upp" en väldigt mycket roligare film. Och det kan faktiskt vara bättre med 100% eskapism om det lyckas som här. På det sättet blir man bara lycklig och slipper göra en sån där liten igenkännande nick när något nyhetsämne tas upp på ett smart sätt.
Alltså Jag skrattade på ett så barnsligt sätt att det kändes som att se tecknad film för första gången. Kanske har jag blivit ett barn? Och så episka underdogs att ha en fet liten scout och en sur gammal gubbe. Världens bästa banter för övrigt. De flyger iväg till en djungel och träffar hundar som kan prata. Högsta betyg.

Go!

Den här gick på fyran sent på kvällen och jag valde mellan den och en film om Navy Seals. Inte särskilt bra, men underhållande med unga mäniskor som knarkar, stjäl bilar, går på strippklubbar. En slags "Baksmällan" som låtsas vara mer. Och allt känns 90-tal fast än det inte är det.

Paycheck.


Haha. Gentle Ben Affleck i en film från 2002 och som utspelar sig långt in i framtiden. Frågan är varför det inte finns några mobiltelefoner i framtiden? Utan bara telefoner som ser ut att komma från 2002. Grym film i övrigt. Skoja.

5 comments:

Anonymous said...

Har inte hört ett sämre betyg än 4/5 på Upp än. Ska ses på lördag!

KV said...

DU kommer att älska den Joel.

Christian said...

Dendära "Go!" är ju från 1999. Så visst är det 90-tal, såvida du inte syftar på japanska "Go"(2001) eller Bollywoodska "Go" (2007).

KV said...

Ah du har så rätt. När kommer inlägg r 100?

Christian said...

Inlägg 100 kommer "snart".