Tuesday, February 16, 2010

V8 - en urban legend eller sanning?


Jag behöver er hjälp.
Er, just er, som aldrig hjälper mig med någonting annars. Jag har snubblat över ett rykte på stan som helt enkelt låter för bra för att vara sant. Enligt vissa spekulativa källor erbjuder kinakrogen Kinesiska Muren i centrala Göteborg en specialbeställning kallad "V8". I era vaxfyllda öron låter kanske det här som en måltid för någon bilälskande grabbgrabb, tillagad av en kvinna vid namn Gun-Britt på en vägkrog längs med e4:n. Men "V8" är en lika enkel som logisk förkortning för en portion vårrullar och åtta stora starka bärs. V8.
Nu undrar jag: är det här sant? I så fall öppnar det ju upp för tusen frågor. Ölpaketen har kanske blivit olagliga (de sades uppmuntra till alkoholism), och "V8" står förvisso inte på Kinesiska murens meny, men tänk om det räcker med att säga "V8"? Att det liksom är en kod som spridit sig word-of-mouth? Det hörs ju på namnet att V8 borde vara en institution som går bortom lagar och regler. Och vem fan vill ha åtta starköl på en och samma gång?

Vet ni något om det här?

6 comments:

Anonymous said...

Detta är ju tjänstefel (glad gubbe)

Kv said...

Ok, jag ska wallraffa! Måste bara klä ut mig till kines först.

Josefine said...

Oj. En V8 var precis vad jag blev sugen på nu när jag såg att mastern i kultur inte går till hösten. Tog du mastern och vad tyckte du om kursen i så fall?

KV said...

AJ fan. Ja har inte läst den faktiskt. Håller på och tar kandidat först.
Men du kanske kan läsa i Sthlm?

Unknown said...

I egenskap av spekulativ källa var jag först på väg att säga att jag var på att utreda detta närmare, men insåg snart det deppiga i att sitta där med åtta bärs och bara "höhö". sjukt.

KR said...

okej för alla er som inte gjort en inspirerande asien-resa ännu kan jag berätta att i kina är ÅTTA det magiska mat-numret. alla restauranger har en åttamanna-meny, det ger typ tur att vara åtta när man äter. jag har testat och åtta personer runt ett bort med kinamat känns helt klart som ett idealt läge. så varför inte en åttamannaölmeny? och vårrullarna får man dela bäst man vill.