Tuesday, September 29, 2009

Bra grej: Provisoriskt element.


Nu när hösten ligger utanför dörren och förväntansfullt flåsar som en pervers sexbrottslig i buskarna kan man notera ett fallande av temperatur. Det hade förstås varit lugnt, om inte alla hyresvärdar i hela Sverige var dumma i huvudet och fortfarande skiter i att slå på elementen. Resultatet blir att ens hem är lika kallt som vargavintern. Jag trodde till och med att jag hade feber när jag satt hemma och huttrade i morgonrocken. Faktum var istället att min kroppstemperatur sjunkit långt under medel för att det var så kallt i rummet.

För att undvika de allra tyngsta sätten att åtgärda problemet (ringa hyresvärden, skaffa ett bärbart element) konstruerade jag en snabb lösning: Stäng alla fönster, öppna dörren till badrummet, slå på dushen på varmaste och låt en varm badhusliknande värme sprida sig i hela lägenheten. Detta kanske tar ett tag för lyxlirare som bor i tvåa. Men jag som lever på stökiga 35 kvadrat anser att detta är den optimala lösningen. Det tar ungefär 10 minuter innan hemmet är alldeles mysvarmt, efter det är det bara att låta vattnat spruta resten av kvällen för fortsatt komfort.
Smidigt som att ha en flock feta bastugubbar rykande i hallen.

6 comments:

N said...

Det är självklart att du fryser i början av febern (köldfasen) då din kroppstermometer (hypothalamus) är inställd på en högre nivå av de pyrogener som släpps fri i kroppen av bakterier och virus. Du fryser tills den rätta temperaturen är nådd, sen slutar du frysa och blir kvar på din nya temperatur (platåfasen) tills sjukdomen är på väg bort och din hypothalamus sänker temperaturen, du svettas då bort överskottsvärmen (avtagandefasen).

Jag säger inte att du har fel, jag säger bara att du upplever det som kallare än vad det kanske är.

Anonymous said...

oj, skit i det, jag läste fel

Esgie Qroue said...

"bortse från d där jag suger kuk" hetere!

KV said...

Förlåt men jag blev förvirrad. Vem suger kuk? Hyresvärden eller jag?

Anonymous said...

tror ha menar mig (?)

Anonymous said...

har du testat att lufta elementen? det gjorde vår hyresvärd och sen blev livet lite bättre.