Wednesday, December 2, 2009

00-talslista: Europas sämsta länderTop-5

1. Italien
2. Schweiz
3. Danmark
4. Irland
5. Finland

11 comments:

Fredrik said...

Belgien brukar alltid komma högt upp på såna här listor.

KV said...

Jag känner inte till Belgien så värst, även om jag brukar vara noga med att ta vara på kontexten. Nu är ju också den här listan en reflektion av 00-talet, vilket kanske inte framgick i rubriken. Får ändra det.

Den Ystre said...

Italien var rätt hippt när jag var i 13-årsåldern. Italienska killar var det hetaste som fanns och alla ville ha pösiga stentvättade italienska jeans och lyssna på italodisco på mix-lpskivor. Pernilla Wahlgren träffade sin Emilio och "Pappa jag vill ha en Italienare" var en stor hit.

chops said...

Finland är ju asmäktigt! Som England. Enda skillnaden är att vi kan vara överlägsna och vinna i allt utom spjutkastning.

Kristoffer said...

Den Ystre: Det kan hända igen! Italien har bara en liten dipp nu med fachismen och maffian som styr hela landet. It could come back!

Alltså klart att alla länder har sina coola sidor. Och det smärtar mig att behöva kvala in ett land som ligger i mitt blod. Men Finland har ju typ 0% Invandring, Juha Valjakaljo (?) och ingen popmusik. Deras bidrag till kulturen är Aki Kaurismäki, som gör bra filmer, men som jag sällan orkat ta mig igenom.

Chops: är det du som är den anonyme kommenteraren som sluddrar i skrift i det här inlägget? http://kristofferviita.blogspot.com/2009/11/nya-filmer.html

inanna said...

Haha... jag kan inte låta bli att älska Schweiz ändå, trots att ingen människa i hela världen kan namnet på en bra schweizisk bok, film eller låt.

chops said...

Schweiz är också grymt. Mitt favvo tillsammans med Finland. Jag reser inte mycket.

KV said...

Det skulle vara för namnen då. Väldigt estetiska namn har både de länderna. Men att Schweiz kom tvåa bör ses i kontext till deras senaste folkomröstning=retarderat.

inanna said...

Jag är rätt fascinerad över att det handlar om förbud mot minareter och inte förbud mot moskéer.

Anonymous said...

inanna: folk vill kanske inte bli uppväckta av snubbar som vrålar kl 5 på morgonen?

Kristoffer Viita said...

Jaaaaa det är säääääkert därför.