Friday, December 5, 2008

Jag hör dig Caroline

CRFN skriver i sin Parisblogg om hur hennes boring vänner är för vita och medelklass för att gå och se The Game med henne. I hear dats.

Det är exakt lika deppigt att bo i Göteborg och lyssna på hiphop. Inte minst när The Game kommer på besök nu på söndag.
Olika sorters neo-liberala idéer om ett "mångkulturellt samhälle" har förverkligats och segregerat skiten ur hela staden, vilket resulterat i att de enda som har något intresse för "svart" musik bor långt utanför innerstaden och kanske också har svårare att hosta upp 300 kronor för en konsertbiljett än de otacksamma studenterna. Vilka klyshigt nog är mina vänner. och vilka lika klyshigt prioriterar mycket en kväll med öl-injicering på någon sjunkfärdig båt framför kvalitativ gangsta.

Men, det här handlar verkligen inte om socialt engagemang utan om min egna personliga tragedi. Resultatet för mig blir antingen att svälja stoltheten och omfamna martyrskapet i att betala en singelbiljett komplett med osäkert leende, eller ge upp och inse att ondskan vann, grotta ner mig i erimitskap och börja kalkylera en svensk UNA-bombning. Av de två alternativen har jag valt det första, mest för min egen hälsas skull.
En sak är i alla fall säker: Jag hatar mina vänner.


11 comments:

Grovt Initiativ said...

du har inte frågat mig...

N said...

"åh nej mina vänner vill inte betala pengar för en artist dom inte vill se, de är tydligen inte lika mångkulturella som jag, buhu!"

Ward said...

Ett scenario som liknar mitt på pricken. Men jag skyller allt på förra årets konsert, som inte var något vidare. Att Game vill komma tillbaka ska han dock ha en eloge för, men jag förstår det lik förbannat inte. Ett spöklikt tomt Trädgårn där försvinnande få inte ville höra mer än Hate it or love it. Gangstarap och Göteborg; en allt annat än vinnande kombination.

Joachim said...

Du får komma ner till malmö om du vill vara nere med thuggsen.

Kristoffer Viita said...

N: Ja precis så, bra sammanfattat. Men jag får känslan av att du inte håller med?

Grovt: Jag har kontaktat dig på fejjan nu.

Ward: Vad skönt med någon som också är bitter. Det braiga med GBG är iaf att det finns en tydlig fiende: Popen. Svanenkonsensus är typ det sämsta med staden, om man bortser från böghatet och femman.

Jocke: Jag vill hänga med dig.
Är förvånad över att inte Game kom till Malmö istället. kan inte du höra av dig nån vecka innan du vet att det kommer något gött till er stad så kommer jag förbi? Annars kommer jag ändå, men sur.

N said...

Jag kände hur mitt SD-hjärta började banka när du frågade om jag ville följa med på the Game.

Anonymous said...

Jag har inga vänner. Jag går på vilka konserter jag vill.

Märta said...

jag tycker det värsta är det här med att du har börjat protest-rappa i vardagen. jävligt pinsamt igår på klubben när du rimmade STARLOPRAMEN med DET ÄR FETT BRA, MAN!

Joel Josefsson said...

Varför tänker aldrig någon tanken att gå själv på en konsert?

Kristoffer Viita said...

Jag trodde att det framgick i texten att jag köpt en biljett för at gå ensam om inget mot all förmodan skulle förändras. Dessutom är det ju så jag oftast går på konsert, och bio för den delen.

Märta, knip ihop ditt techno-hole.

Tårtan said...

kan inte du och ward blind-man-data varandra till konserten?