Wednesday, December 17, 2008

Årets: Osexigaste fest

1. Idén att klä ut sig till kaninen från Donnie Darko är ball. Alla på festen vill hänga med killen som freakat hårt nog att sätta på sig något så sjukt. Alla undrar vem den här maxade personen är, varför bara han är utkädd, hur hans kropp ser ut under tröjan. Det är gött för Kaninkillen, han kommer säkert att få hångla. Han är sjukt unik och nej...vänta lite, det är maskerad. Taskigt läge för Kaninkillen: det dyker upp tre snubbar som klätt ut sig till Steve McQueen i Bullit, tre killar som Super Mario och tre killar som the Crow, och då är han fett körd.
För killar på Maskerad finns nämligen bara två vägar att gå: Ironi eller "ironi". Ironi är att klä ut sig till Veiron i Ottan med två kuddar under tröjan - tråkigt. "ironi" är att klä ut sig till ett av alla kvinnors små objekt, det finns hundratals att välja mellan, men ett säkert kort är "hantverkaren".

kulten som skapats kring dessa män och hur deras kukar har lika mycket inneboende kraft som de power-tools de sköter till vardags, är lika oantastligt att argumentera mot som Darwin. Jag försökte nyligen själv få svar på var attraktionen ligger i väna Room Service killar som lägger ett golv, genom att intervjua några genusstuderande tjejer: "Blåställ är sexigt" fick jag till svar.

För tjejer finns också två vägar att vandra: antingen klä ut sig till män med skepparkrans (genus) eller Sexy nurses (post-genus).
I sin kaninmask känner den hypotetiske snubben sig allt bra ful och dum, nu när könsrollerna antingen warpats tillbaks till 50-talet, eller helt vänts om. Vad gör en mördarkanin då?
För att komma till poängen: Att klubba igenom ett kollektivt beslut som säger att "alla klär ut sig" är lika demokratiskt som att införa skoluniform. Tanken med maskeraden är att skapa ett samtalsämne för de svennar som inte klarar av att skapa sina egna utifrån vad som händer i världen, men tyvärr lyser knullstämningen igenom och lämnar ingenting åt fantasin.
Nåja, jag är inte omöjlig. Om jag hade spelat boll hade jag klätt ut mig till barnsoldat, alla kvinnors hemliga fantasi.

Källa: Facebook.

"Vi klär ut oss till fanta tjejer!"

7 comments:

Caroline Hainer said...

Men vaddå, tål du inte skämt eller? (En av mina mest överanvända fraser)

Gräddnos said...

Barnsoldat är maskerad 2009. Barnsoldat är, och har alltid varit, Samuel Eto'o i Barcelona FC. Snart är det väl dags för dig att ge oss Man 2009?

Kristoffer Viita said...

Hainer: Hela mitt inlägg är väl ett skämt? Eller vilket skämt syftar du på?

Gräddnos: Yeah, Samuel Eto'o är post-barnsoldat. Det ska vara äkta varan 2009. Kvinnor vill ha lolitor vet du.

Ward said...

Jag bar en mask med näbb, precis som Tom Cruise gör i Eyes wide shut och tyckte jag var coolast i stan. Jag försökte spinna vidare på det genom att väsa eyes wide slut till någon tjej i Pippi-mundering. Gick väl sådär.

Fantareklamer är de värsta, nästan lika jobbiga som den för smöret när de hoppar nerför ett vattenfall, stärkta av en generöst bredd smörgås. Ja fan, margarin är äventyrligt.

Shirin said...

Det här inlägget får mig att bli kär i dig, eller åtminstone dina litterära förmågor. Jag hoppas att du vet vad en FANTA-tjej är:

Fuck
And
Never
Touch
Again

Peace Out!

Anonymous said...

Vad är det för fel på skoluniform? Snyggt, sexigt och socialistiskt (om de är offentligt finansierade).

Kristoffer Viita said...

High five Shirin!
Skoluniformer är att göra alla likadana, precis som på maskerad.