Monday, May 31, 2010

Oss är en hatare född


Det är mycket nu.
Och som er utsände korrespondent tar jag på mig ansvaret för att leverera de nyheter som är av största vikt för en saftig allmänbildning. Kostnadsfritt dessutom.

Som många vet står Amerika just nu inför en av sina största diplomatiska problem med omvärlden sedan Irak-kriget. Jag talar naturligtvis om Kat Stacks(-gate). En internethistoria som involverar sex, misshandel och bunkbeds. Men jag gissar att de flesta av inte inte vet vad jag babblar om, så låt oss ta det från början:

Kat Stacks är en s.k. videovixen (översatt: avklädd rapvideobrud) som egentligen bara gjort vad andra videovixens gjort länge: ligga med rappare och sedan berätta om vilka rappare hon legat med för the internets. I flera av sina skrikiga videos berättar Stacks om hur hon legat med 50 cent och andra snubbar från A-listan. Men hennes vrede har riktats hårdast mot Jae Millz, Bow Wow och Faboulous mfl. Ett gäng till såna där dudes man hört namnet på men aldrig riktigt minns vad de har gjort.
Enligt Stacks bor t ex halva (den anonyma halvan av) Young Money-kollektivet i våningssängar som ett fattigt gäng busiga knattar. De betalar uselt och beter sig som grisar mot alla groupies.
Detta är dock bara småströssel från en mycket större tårta. Hela situationen har svällt till en fet härva där Kat Stacks lagt upp film efter film där hon med sin gälla "It's Kat Stacks BIIIIITCH"-pipa dissat en hel näve gräsbärande hangarounds som köpt eller försökt köpa sex av henne. Internet har självklart hatat i misogyn kör, antibloggar har startats och det är omöjligt att veta vad som egentligen är sant. Till exempel läckte en skärmdump som påstods föreställa en chat där Stacks planerade att ligga med The Game, filma det, och sedan casha in stort från worldstarhiphop.com

Så för ett par dagar sedan svämmande hatet över och en obehaglig mobilkamerafilm läckte ut. Filmen visar ett par män som ser Stacks i en bar. De går fram, kallar henne hora och ger henne en örfil för att sedan pressa ner henne på knä och kräva en ursäkt för vad hon gjort mot Bow Wow.
Idioterna med mobilkamerorna verkar enligt twitteratin vara bortglömde rapparen Faboulous brorsa och Bow Wows kompis Bart (som alla är kompisar med ni-vet-vad-han-gjorde-Chris Brown).
Denna händelse har delat internet i två. De som anser att Stacks förtjänade att bli hallickörfilad och de som inte är dumma i huvudet.

Kat Stacks har jämförts med en slampig Na'Vii (från James Camerons mästerverk AVATAR) och jag kan erkänna att det finns en viss likhet i ansiktsform, men det är också att Kat Stacks är rätt ful som gör henne till en underdog och att jag gillar henne.

Nåja, låt oss lyfta blicken. Kat Stacks mår förmodligen inte särskilt bra. Det extrema hatet mot någon som gör sig känd på groupie-stardom är svårt för mig att förstå. På något sätt legitimeras kvinnohatet när någon gör sin slampighet offentlig, som att det smutsar ner den annars så schyssta kvinnosynen inom vissa rapkretsar. Oavsett vad som är sant är knappast livet som videovixen helt värdigt alla gånger. Och jag känner en viss respekt för Kat Stacks förmåga att manipulera medierna. Hon har blåst upp precis den osofta kvinnobild som rätt mycket hiphop projicerar till ett monster av episka proportioner. i och för sig på egen bekostnad, men hon kan säkert använda det för att få lite betalt för något annat än groupie love. Nu när Tila Tequila lagt in sig på rehab behöver säkert MTV en ny stjärna. Med tanke på att Stacks är en tio gånger mer kompetent hater än säg, Kissie, borde hennes twitterkonto @ihatekatstacks med 50,000 followers hjälpa en bit på vägen.Erkänner. Jag är lite kär.

3 comments:

Haso said...

Yo! Hur lyckas hon få ett jobbmejl att låta som vattentortyr för öronen? JESUS!

Kristoffer Viita said...

Haaa. Hon borde börja rappa. Lika tjurig som Drake.

Joachim said...

Hahahaha! Mkt roligt. Im Kat Stacks bitch!