Monday, May 10, 2010

Vinnarmusik

Nu är jag typ två månader för sent ute med det här, men på internet 2.0 är det ju redan postironi=helt rätt.

Jag gillar verkligen DJ Khaleds "all I do is win" från nya skivan "Victory" (som annars är rätt lam). Låten påminner lite om "got money" från Lil Waynes Carter III, fast inte lika, eh, jobbig. Den är bara ren pepp.
Det kan verka chill att snickra ihop en låt om att vinna, VM-låtarna liksom, men ingenting är svårare än att förmedla total ägness utan att falla tillbaka på nationalism och annat osympatiskt. Men att jag gillar den så mycket kan också bero på att man älskar DJ Khaled så mycket även om han kanske inte är världens bästa producent.

Hans drops med "We takin ovaaaaaaaaaah" och "We, the best!" som smattrar återkommande är nog för att uppskatta galenskapen. Men det här klippet från 2008 illustrerar hela hans personlighet. Khaled har bjudit in folk i studion och spelar upp en låt för en känd liten hipster: Kanye West. Kanye står lite försiktigt och bobbar skallen med armarna i kors. Khaled bara MAXAR. Fantastiskt.

2 comments:

Mårten said...

Det här är femte gången jag går in och myser lite med det här inlägget, och nu ser jag att du ju inte har nåra kommentarer eller nuttin. Så jag tänkte bjussa på lite löv, keep up the good work!
puss

KV said...

Tack kompis!