Saturday, June 28, 2008

Break Gold


Intervjun med The Hives från kiruna ser på dagens webb rätt ruffig ut. Jag klistrar in den lille här i stället:

Kanske är det mediatränat uttänkt att vi får träffa tre av dem, och de 65% av bandet ger ett något sömnigt första intryck. Vilket känns som en udda tillstånd att förknippa världens kaxigaste rockband med. Naturligtvis är det också en felbedömning. Även om Gitarristen Vigilante Carlstrom och bassisten Matt Destruction inte säger så mycket visar snart Pelles bror Nicholas Arson hur det bubblar av rå energi under fagerstamännens frisyrer.

Nicholas: Allt sitter i muskelminnet. Vi brukar citera Guitar Wolf (japanskt punkband reds anm): Det är inte meningen att man ska tänka. "Most important in rock are: looks, guts and jumping".

Sveriges favoritband i fållan "superkonceptualistisk punkrock" gjorde igår sin sista Sverigespelning på Kirunafestivalen. Efter världsturnén som slutar i september ska The Hives spela in uppföljaren till förra årets "The Black and white album".
Men även om de antyder nya planer på samarbeten verkar det mesta i processen inför det nya albumet diffust.

Nicholas: Ibland vaknar man upp på natten eller på morgonen och bara tänker "Ja. Det här ska vi göra, nu bygger vi hela skivan på det här" och 20 minuter senare har man tröttnat på den idén.
Ibland kan sitta med ett riff i ett halvår. Man vet att det är världens bästa riff men det går inte att sätta ihop med nånting. "Diabolic scheme" på förra skivan var en sån låt.

Tidigare när ni skrek att ni var världens bästa band hade ni inte det stora medhåll från pressen som ni har nu...
Vigilante: Då har alla fattat. Då kan vi luta oss tillbaka och dricka vårt kaffe.
Nicholas: Jo. Vi brukar göra en lista på tidningar i början av året. Aftonbladet, Expressen, DN ja alla de där.
Sen kollar vi av den någon gång under året, och har vi då en femma nånstans så kryssar vi av den tidningen. Annars tar vi kontakt nästa år och förklarar hur läget var förra året. Att vi hade problem med det, och skulle vilja se förändring i det nya året.
Med er i Kiruna krävdes en punktinsats.
Ni blir inte blinda för självkritik när ni får så mycket bra press?
Vigilante: Nej. Vi är våra största kritiker.
Nicholas: Och idag har de flesta som skriver missat poängen tycker jag. "Det är för dålig energi", men gå och se ett band om har bättre energi då. Hives typ.
Har du nåt mer där på ditt slarviga papper?
Okej sista frågan: Vad ska ni göra för att få Kirunapubliken att komma ihåg er?
Vigilante: Vi vänder på det istället: Vad ska Kiruna göra för att inte vi ska glömma dem? Vi kommer vara fruktanvärt bra ikväll.
Nicholas: Vi kommer att bryta guld i gruvan, glöm malm för fan.Recensioner:

Lillasyster
Mustasch
Adam Tensta


Bloggen. (som nu mest handlar om att dissa min chef Olle)

No comments: