Monday, March 16, 2009

Chickflicks körda genom tjocka sit-com män


Jag tror att "Confessions of a shopaholic" kommer att vara dålig av samma anledning som "He's just not that into you" var bra: halten av allvar. "Shopaholic"-tjejen (orka imdb:a namnet?) är redan i trailern lika tjockskallig som Joey Tribbiani. Dvs fullkomligt orealistisk. Dumma karaktärer som bara är "dumma" är aldrig roliga. Eller rättare sagt: som bara är Kåta. Joey var ju bara kåt och hungrig (två sidor av samma mynt) och eftersom kvinnor inte är kåta, utan kära, i rom-coms är Shopaholic-vinkeln ett rätt bra plattform. Har ni sett hur hon dregglar i reklamen eller? Det är lust och inget annat.

Men Jag diggade "Dumpa honom" som "He's just not..." heter på svenska. Många stars som fick spela sina roller de alltid spelar. Drew Barrymore som lite Quirky-"varför måste jag bli nobbad av sju olika teknologier på samma dag?". Scarlett Jo fortfarande den där mystiska, hon som inte riktigt vet vad hon vill, bara det är vilt och passionerat. Hon är kvinnoväsendet som väl egentligen inte finns?
Jennifer Conelly överraskade. Hon brukar mest göra dålig skräck, men nu fick neurotisera loss på ett värdigt sätt. Lipar inte överdramatiskt. Efter att hon krossat en spegel hämtar hon en sop och röjer upp.
Killarna var 1. cyniker 2. lögnare. Den första snubben konverterade till kärleken och blev en bättre människa. Det andre blev lämnad med nada efter att han försökt ha sin kaka och äta (knulla) den med. Torrheten vann över snusket.
Bottom line: "Dumpa honom" är Frasier Crane. En totalt lustbefriad fjollkomedi som tar oss och sig själv på stort allvar.

2 comments:

Ward said...

Hon skriker sig igenom hela trailern, fruktansvärt jobbigt. Men Bruckheimer måste väl ha med något bombastiskt; om inte explosioner så åtminstone kvinnoskrik.

Vänner = mest överreklamerad evah.

KV said...

Back whan jag inte hade något liv såg jag ALLA avsnitt av vänner. Jag räknade till hela två afroamerikaner under tio säsonger.