Tuesday, November 18, 2008

Trailerrecension: Marley and me"Get ready for a surprise" säger en röst. Jag älskar ju överraskningar!
I trailern till Marley and Me gör Owen Wilson en 180 graders vändning från de lite mer arthouseiga trailers vi vanligtvis brukar se honom i. Sen sitt självmordsförsök verkar han inte riktigt vilja närma sig den där typen av själsligt grävande trailers som han gjorde tidigare (nåja, trailern till Royal Tenebaums är väl hans mest hardcore) men nu verkar Owen mest vilja hänga med djur istället för sina estetpolare till människor.

I trailern till Marley and me verkar det som att Owen Wilson och Jennifer Aniston köper en hund av Beethovenska proportioner. Den hårda låten "bad to the bone" utgör soundtracket till det medley som låter oss förstå detta på en klipskt sätt. Persongalleriet i trailer är minst sagt brokigt. En frostig arbetskollega, en brysk hundtränerska (som direkt fattar att Owen inte har bra hand med hunden!) och en oslick mäklare som undrar om paret ska ha barn (oooopps!) Man skrattar förstås gott flera gånger.
Det här är precis en sån kvalitetstrailer som vi kritiker har varit hungriga efter i så lång tid. Jag öppnar gapet och tar emot.

2 comments:

Christopher said...

Lite otippat är det också att den här trailern baserar på en Internationellt bästsäljande roman med samma namn.

Matilda said...

Bara trailern visar att filmen inte alls kommer att förmedla samma historia och känsla som boken gör (det är ju faktiskt den bästsäljande romanen med samma namn som filmen bygger på).

Med tanke på att boken är bra och visar en realistisk bild av hundägarskapet så känns det inte helt värdigt att riskera att rasera den bilden genom att se filmen.

Nu blev jag besviken.