Thursday, February 19, 2009

Go-Go Gaga CollabonBreaking news just nu. Förra årets mest samvetsfyllda rappare Wale ska samarbeta med årets mest Spotyfajjade hitblondin Lady Gaga . Ute i twitter och bloggosfären menar man att detta är fel. En kepsdude från The Soul Louge menade att Wale varit jobbig sen dag ett och att samarbetet är ett ytterligare ett kvitto. En Sonicrecensent och svensk public enemy menade att Wale var Jesus och att Lady Gaga skulle kontaminera hans allvar, då Gaga har sin grund i cyniska marknadskrafter.
Jag vill lägga mig någonstans i mitten. Wale är bra. "The Mixtape about nothing" hade till och med flera låtar som var väldigt smarta. MEN, de var inte hittiga. Trots rytmerna var Wale så mycket ord och så mycket som skulle berättas att det var svårt att trampa hårt i marken sådär gött som man vill ibland.
Lady Gaga däremot. Hon förvandlar världens dummaste textrader, om att hångla till The Killers och om killar som bjuder i baren, till galet dängiga hitmonster. Ett samarbete skulle enligt matematisk logik kunna betyda en av dessa två saker:


1. En typiskt Wale-odansant och Gagaiskt icke-intelligent pekoral.

Eller kanske

2. En smart Waletext med en hittig Gaga i hooken.


Update: Låten finns redan, utan Lady Gagas medverkan och låter så här i orginal. Och den är faktiskt rätt smällfet i sig själv. Vi får la se vad som händer då.

3 comments:

Ward said...

Jag har hört om samarbetet och tycker väl att det låter som en skör tråd att balansera på. Onödig också, Chillin är av finaste Cool'n'Dre-märke och redan så bra att det varken Lady Gaga eller någon annan behövs. Men man ska väl sälja några ringsignaler också...

KV said...

Oj, faktafel av mig sorry. Och det är ju en bra låt som fan. Kul det där med ringsignalerna ändå, Wale dissade ju "ringtone rappers" på mixtejpet om inget förra året.

Isabel said...

det bästa med det här inlägget var givetvis att få epitetet jag drömt om sedan barnsben. tack hjärtat!

och: wale behöver väl inte vara ludacris? det har vi ju luda, och fabolous, och fiddy, och....bla bla bla till? han var ju så rysligt bra med bara sina många ord och sitt självgoda allvar.