Sunday, January 31, 2010

Martyrs


Förlåt att det blev två inlägg om radio på raken. Det ska aldrig hända igen.

Nu vill jag istället att ni ska se den bästa tortyrporren som jag tydligen missat sedan 2008. Martyrs är coolare än mycket Hostel och Saw. Framför allt är den mycket vidrigare. Okej, hela grejen med källarhålor och tortyr och ett hemligt sällskap låter kanske inte så guldbrytande. Men det motiveras på ett gammeldags Sci-fifilosofiskt sätt.
Allt börjar med att Lucie, som blev kidnappad och torterad för en massa år sedan, klampar in hos Familjen Svensson (eller kanske Fransson, eftersom filmen är fransk?) och dödar alla med ett hagelgevär. Hon hämnas för gammal skit förstår man snart. Familjen visar sig också ha en tortyrkammare i källaren. Men innan Lucie och hennes barndomskompis Anna röjt undan liken i huset tar Lucies hjärnspöken över.

Jag vill inte berätta hela slutet eller så, men genom ofattbart äckliga scener av plågade kroppar så berättas historien om den här sjuka organisationen som "föder" fram Martyrer. Syftet är att de lemlästade ska nå bortom medvetande och sedan kunna berätta om livet efter döden. Ett förintelsebrutalt experimenterande med idén om paralella universum. Döden 2.0.

Lätt en av de bästa chockvidriga skräckisar från senaste åren. Hårdare än Inside, Eden Lake och The Descent tillsammans. 00-talets Sjunde insegel.

1 comment:

Anonymous said...

Du avslöjade ju hela rullen din sopa!