Saturday, August 2, 2008

I live for this shit.


Gör mig en tjänst kära läsare, föreställ er att det är den där tomte-berättarrösten från Arn - tempelriddaren som läser upp följande blogginlägg:

Från början hade jag inte tänkt rapportera någonting från "familjefesten" Luleåkalaset här i bloggen.
Men när Norrlands tidningsläsare nu faktiskt kräver min uppsägning kan jag inte låta bli.

Att slå in öppna dörrar kanske inte kräver någon större stilistisk talang eller analysverksamhet. Det har dessvärre varit mitt tvungna arbete när jag skriver om riktigt värdelösa artister eller band. Allt annat hade varit ett självbedrägeri.
Den här recensionen av den asexuella idol-pojkgruppen E.M.D är ett sånt exempel. Och ni kan tycka vad ni vill om min text. Det är kommentarna under som är den riktiga oljan.

Signaturen Jossan och Anna skriver:

"Håller inte alls med undertecknad! Killarna var super som alltid! Vet inte vilken konsert du var på, men vi kan inte ha sett samma! Angående Dannys felsägning så heter ju hans tidigare soloalbum Heart.Beats och han skrattade en kvart åt det och alla kunde se han tyckte det var pinsamt. Ta en titt på killarnas schema så förstår du att dom kanske inte var helt 100%. Dom är guld <3"

Ännu bättre reaktioner får jag på min sågning av hela Rix FM festival.

Signaturen /E skriver:

"Sagt" det förut och säger det igen./ Har då aldrig varit med om maken till "gnällspik"! VARFÖR på så elakt sätt nedgöra artister som försöker göra sitt bästa. Unga pojkar i hans ålder brukar ju visa en aning optimism. Han är ju genuint "taskig" om det så att säga passar honom. NSD - byt ut honom snabbt som attan! När man sedan inte klarar av skriva korrekta uppgifter är det galet. Det var alltså INTE 15 kr som skulle sms:as in till förmån för Cancerfonden UTAN 20 kr!!!!!!!!! OCH - VAD är det för fel med det föresten? Jag och många med mig tyckte det var trevliga framträdanden på scenen FAST 99% väntade på Norrbottens stolthet Brolle - som gjorde succé! BRA Brolle!"

Ojoj, snart väntar hårda reprimander. Missta 15 kronor för 20.
Det är också trevligt att insändarskribenten är upprörd å Brolles vägnar, vars uppträdande jag inte ens såg, än mindre skrev om. Detta skapar en liten misstanke att de upprörda rösternas tillhörande ögon inte är helt läskunniga.
Denna misstanke bekräftades också när jag såg kommentaren till min krönika.

Signaturen Anders skriver:

"80 tals fester är lika tråkiga som barnen som föddes de årtiondet. Ett kalas blir vad man gör det till..."

Vars i texten denna kommentator ser att jag efterfrågar en 80-talsfest går mig helt över huvudet.
Personen är alltså inte bara knappt läskunnig utan heller inte helt skrivkunnig? De två går förstås hand i hand.
Skolminister Jan Björklund hade kanske reagerat på dessa kommentarer nåt i stil med "Bort med det ludermässiga flummet." Och som vanligt pushat för hårdare tag i skolan så att de outbildade lär sig vad som är rätt och riktigt i skrift och underkastelse.
Men den mannen kan ju inte ha någon humor överhuvudtaget.
Förresten, På tal om militären?
Här har ni humor.

5 comments:

Anonymous said...

"Jag och många med mig"

Var det inte någon som var gäst hos Lantz i P3 som hade forskat i det där påståendet och kommit fram till att det är snitt 3.5 personer.

Anonymous said...

Alltså, jag kan inte göra något annat än att sucka när jag läser kommentarerna till dina artiklar.
De är väl så att när man kommer med egna åsikter som rubrik som "Jag hade hellre blivit sparkad mellan benen..." så blir folk helt rabiata för att de har egna åsikter.
Att kräva att tidningen ska sparka en är bara patetiskt. Det jag kan hålla med läsarna om är att ibland blir du nedlåtande mot vissa. Men va fan, det är ju bara roligt att läsa tycker jag!
Det du skriver låter "ärligt" (eller hur jag nu ska sätta mina ord). Jag vet inte om det uppskattas av äldre läsare när det skrivs i en tidning som NSD. Men jag kan nog med gott samvete om att jag inte ljuger "säga" att det uppskattas av ungdomar.
Vare sig det är ett stöd eller inte så pushar jag dig.

Anonymous said...

HD, jag förstår inte varför du suckar över kommentarerna. Det är ju hur roliga som helst!

Anonymous said...

Jo, delvis. Det är väl ganska humoristiskt hur de reagerar och inte kan hålla sig till ämnet.
Men det är ju det som är så dumt - att deras egna åsikter bara flyter iväg och inte kan hålla sig på plats, till exempel det där om Brolle.
Och de som kallar dig gnällspik... -.-'

Grovt Initiativ said...

jag ÄLSKAR INTERNET! kommentarsmöjlighet på recensioner i pressen är en gudagåva för alla med humor och ork.