Thursday, October 2, 2008

Princesstårta


"Ja, det är minst lika viktigt" - sa min gamla chef Nils en gång när jag skulle recensera en film med Kevin Costner. Jag tyckte att det var viktigt att tipsa folk om vad de inte ska se.
Well, den stunden är här igen.
Scarlett Johanson och Natalie Portman i Den andra systern Boleyn.

Två systrar knullar kung Henry VIII (Eric Bana) i hopp om att gå från raggsockor till rikedom. De blir gravida en efter en och någon får missfall, en annan kallas för horunge men blir så småningom drottning.

Kung Henry är en kåt jävel som blir så tänd på den ena systern att han kastar ut sin drottning, gifter om sig med Natalie Portman och våldtar henne bara för hennes cocktease (Ja det är ju sjukt logiskt!).
Något kapital av glädje blir det inte för släkten Boleyn. Egentligen är det männen som styrt ihop allt det onda genom att slava iväg sin döttrar på ett slarvigt sätt. Flickoras farsa ser ut som om han sålt smöret och fått ett lavemang med i affären. Han manipuleras nämligen av sin bror (tror jag, skitsamma egentligen) som är klädd i helsvart och jämt går och kisar. Så att vi fattar att hans historiska roll som hallik är en dålig en. Tjejernas bror sprätter mest omkring som en skvallrig rekvisita - "Kolla vad han kollar in dig syrran" - och anledningen till att han överhuvudtaget finns med är för att sedan försöka ligga med sin syster.
Vilket känns lite väl... out of the blue.

Usch hörni, Bara att skriva den här texten var roligare än att se stjärnornas incestförsök på slottet.

1/5

2 comments:

Elin said...

Men alltså. Uppväger inte synen av Natalie Portman i korsettklänning allt det dåliga med filmen?
Mvh/**KÅT KILLE 15**

Kristoffer Viita said...

Haha. Nej, sanningen är att korsettklänningar är rätt osexiga. De lämnar ju typ allt åt fantasin. Och fantasi har väl mer eller mindre blivit vår samtids intellektuella svar på kobratelefonerna: antikviteter som ingen egentligen behöver längre.