Saturday, September 13, 2008

The DopenessDet är inte lätt att vara ung. Eller att ta studenten. Rätt jobbigt att göra det i New York 1994 där alla i plugget dissar dig. De bara ringer om de vill köpa gräs. Sen när du ska dra från festen och liksom öppnar hissdörren, står killen som inte bjöd in dig och får ett blowjob av en tjej med seglarmössa.
"Ha en bra sommar!" Säger han. "Fuck you" svarar du. Eller, Luke Shapiro som du heter.
Du är fett deprimerad och för att försöka deala lite med dina issues går du till en psykolog, eller rättare sagt: du dealar TILL din psykolog och han ger dig lite terapi i utbyte.
Han frågar om din depression har med Kurt Cobain att göra?
Han säger att du borde satsa på att göra ditt liv riktigt trassligt, sedan erbjuder han sig att köpa en hora till dig. Alla män behöver sex säger han. Men han har fan ingen aning om hur det är att vara ung lägre. Han knarkar lithium också.

Du blir kär i hans styvdotter på det där söta, första-kärleken-kan-hångla-i-flera-timmar-utan-att-knulla-sättet. Och när ni hänger får det dig att vilja lyssna på Boys II men.

Du och Doctor Jeff går ändå ut och dricker öl. Sen taggar ni en vägg tillsammans. Han taggar med sitt eget namn "Dr Jeffrey Squires", skriver han.
Precis då kommer två poliser och skriker åt er att stå still, men Doctor Squires börjar pumpa upp sina sneakers.
"Jag pumpar!" skriker han. Som om det skulle hjälpa.
Sen hjälper han till att sälja gräs från din glassvagn. Buddy-picture-like.

Så lyssnar du på fett mycket Biggie.
"This shit is dope yo" säger du, och det har du rätt i.The Wackness är en bra film, finns där ute.

3 comments:

Caroline Hainer said...

Ibland är det riktigt, riktigt uppfriskande att läsa en text, eller en slags referat/recension man inte förstår ett smack av, än mindre referenserna. Det får mig att känna mig så härligt mogen och vuxen och gammal på det där fina pondus-sättet. Tack snälla du.

Kristoffer Viita said...

Varsågod Jazzgrrl. Men Hmm jag vet inte om jag ska ta det som ett gott omdöme att texten inte gick att fatta.
Men ja. jag ville ju vara lite flummig.
Men referenserna borde du haja. De kommer ju från 90-talet. Boys II men är du väl med på?

Ward said...

Jag trodde du pitchade din debutroman för oss. Tur att det var en film istället, så slipper man läsa och sånt jobbigt....