Tuesday, November 27, 2007

Idiot

"Vi måste ta upp det här"
- Ändra lagen så att asylsökande som kommit till Sverige med hjälp av människosmugglare utvisas direkt.

DET FÖRESLÅR GÖRAN Johansson, kommunstyrelsens ordförande i Göteborg.


Eeh, okeeeej. Genevekonventionen kanske? Alla har rätt till prövnng?

Det här utspelet ledde idag till ett reportage som P1 gjorde i Södertälje där svenska invandrare säger att "Om jag varit svensk hade jag lätt varit sverigedemokrat" och att "Irakier bara stjäl, de jobbar inte". Alltså da fuck? Är det okej med hets mot folkgrupp i public service? Så länge hetsaren heter Muhammed?

En kompis till mig, vi kan kalla honom "John Rosenius", trodde att Göran Johanssons psoriasis in fact var brännskador. Därför menade John att han inte var pålitlig som politiker. "Man kan ju inte lita på någon som inte kan hantera eld" tyckte John. Och trots att han hade fel i sak, så hade han ju så väldigt rätt.

8 comments:

Karl Linus said...

Kan vi inte lika gärna kalla han John Rosenius? det känns så tråkigt när man bara fingrerar förnamnet. Man kan inte lita på en artikel utan efternamn.

Kristoffer Viita said...

Haha okej, nu är det ändrat.

sabina said...

Tillhör man själv en minoritet är det klart att man kan hacka på en annan minoritet. Typ som invandrade serber i Sverige som skyller allt på invandrade romer i Sverige. Sedan att det finns typ tjugofem romer i Sverige och att de knappast kan utgöra något hot på det stora hela är skitsamma. Det är zigenarnas fel. Dom stjäl ju plasmaskärmar under de där kjolarna.

Fan jag tänkte ju skriva om det här, men skit samma... Hur hade han tänkt sig att vi skulle få hit folk då? Man får inte söka asyl om man inte är här och man får inte vara här utan visum och man får inte visum om det misstänks att man vill stanna.
Som häxbränning dethär... Flyter hon upp är hon häxa och ska brännas, sjunker hon är hon inte häxa och ska inte brännas.

Kristoffer Viita said...

Sabina: Han gillar inte människosmuggling säger han, Göran J. Han vill inte stödja trafficking, så det är alla som är hitsmugglade han vill "skicka hem". Men det är ju skitsvårt att ta sig ut från t ex Irak utan att fippla med lagarna lite. Att fixa ett lagligt pass och grejjer har ju "the iraq issue" lärt oss kan vara pissesvårt om man inte känner rätt skumma snubbe på rätt skumma bakgata i Baghdad.

Vilken trams. Och för övrigt har du helt rätt om häxjakten.

Petter said...

jag har länge längtat efter den dagen då minoriteterna reclaimade hatet. Framför mig ser jag samiska nynazister, inca-indianer som knackar bögar och kurder som äggar kalixbor.

Olle said...

Fast om man soeker asyl i Sverige enligt Geneve-konventionen saa goer man det aeven enligt Dublin-konventionen. Enligt den saa ska den asylsoekande skickas till det EU/land som den foerst kom till foer att laata det landet skoeta aerendet.

I exemplet irakier saa roer det sig troligast om Bulgarien eller Grekland.

Kristoffer Viita said...

MM men Olle, Grekland tar typ in 0% av de som söker asyl.

Olle said...

Hehe, not our problem... Nej men Grekland har ocksaa skrivit paa Geneve-konventionen saa alla som har ratt till asyl i Sverige har det aven i Grekland. Grejen aer ju att Sverige ger asyl till en massa maenniskor som enligt Geneve-konventionen inte har raett till det. I resten av vaerlden anser man att asylskaelen foer irakier minskar, dock inte i Sverige, vilket resulterat i att vi nu tar emot 45% av de irakier som kommer till Europa. Det nya EU-foerdraget ger dock mer makt at majoriteten (55% av staterna som ska representera 65% av befolkningen) vilket kommmer leda till att Sveriges invandringspolitik kommer att hamna mer i niva med resten av unionen.

Rent personligen saa anser jag raetten att bosaetta sig var man vill vara lika grundlaeggande som raetten att baera vapen och raetten att skjuta heroin. Infoer en nattvaektarstat och lat alla som vill och har moejlighet att komma hit. Dock bor vi i ett "vaelfaerdssamhaelle" och dessa aer till sin natur oraettvisa mot alla utom en mycket liten minoritet som foetts med raett medborgarskap.