Sunday, November 11, 2007

Online piracy funds terrorism!Motion picture association of america.
Ett gäng sköna typer som gillar att värna om, diskutera, skydda och främst av allt glo på film. En bunt frisläppta människor med stor respekt för konstnärlig frihet och kreativitet. En grupp bohemiska våldsmotståndare så fine med sex på film att man skulle kunna tro att de var avlade kärleksbarn ur både L word och Tell me you love me. Helt enkelt en nice hög med schyssta toleranta filmälskare utan något att dölja, right?

Wrong! MPAA är ett inskränkt berg av anonyma mörkermän grundat av Jack Valenti, förespråkandes "sunda familjevärderingar" inom film. Inte baserat på någon psykologisk undersökning eller beteendevetenskap eller så, utan bara genom att låta "vanligt folk" bedöma vad barnen av Amerika bör skyddas från. Läs: Pubeshår, ordet "fuck" och kvinnliga orgasmer.
MPAA är alltså dem som förser biofilm i USA med sk "ratings". Ett censursystem som tvingar filmare att hålla hårt på sina svordomar, våld och framförallt sexscener. I dokumentären This film is not yet rated tas det en närmare titt på den här fashistoida verksamheten som av misstag förväxlats med McCarthyism. Ja man undrar ju verkligen varför när de beskriver 13-åriga fildelare som terrorister.

Många kända nyllen från Hollywood figurerar. T ex Matt Stone, Kevin Smith, Kimberly Pierce, Darren Aronovsky, Maria Bello, John Waters etc.

Check yourself up on that motherfucker. 2-nite.

Ken Rings nya album "Äntligen hemma" är fint, cutta dom!

3 comments:

Joel Josefsson said...

Varför pratar folk varmt om Ken Rings nya när det är det mest bedrövliga som spelats in i det här landet? Är det bara för att det är så synd om honom?

Maddin said...

Är det inte nåt sånt nu oxå att filmer där man röker automatiskt får en 15 -eller om det var 18 -årsgräns, såvidare personen/erna i filmen inte nångång nämner hur farligt det är att röka, sålades kan man åndgå att få en R-stämpel, eller vad det nu är.

Något man kan ifrågasätta när det gäller censuren är hur det kommer sig att sex anses värre än våld? En amerikan tycks klassa det mildare med att se en snubbe bli ihjälsparkad (i close up förstås) framför ett par som har lite stillsamt sex, med undantag att de har underkläder på.

Tack för dokumentärtipset. lätt att jag kommer att kolla upp denna :)

Kristoffer said...

Joel: Kanske för att eeeh, den inte är det mest bedrövliga som spelats in? Jag tycker att den är riktigt bra, han är ju lite som en svensk Game, Ken. Enda rktige gangstarapparen. Strage skrev i nån krönika att "ibland smäller attityd hårdare än rhymes" eller nåt sånt, lite så känner jag för Kens platta. Sen att det blir lite mycket tjat om hans ungar och hur han inte får träffa dem, tja det är ju ganska Marshall Mathers LP, dvs ett gott betyg.

Maddin: Hur det är med rökandet är oklart. Jag fick dock lära mig att den högsta ratingen inte är R utan NC-17 vilket innebär att du måste vara 17 år eller äldre, oavsett m du har med dig förälder. De kanske hade varit fine om alla biografer vill ta in de där filmerna, men så är ju inte den bittra verkligenheten. Ja, allt du pratar om kommer tas upp i filmen. Enjoy.