Tuesday, March 4, 2008

Jag har vita vänner

Apropå Stuff White peoples like så är mina egna vänner faktiskt ganska vita. De lyssnar på Hästpojken och Tom Waits. Här är ett utdrag ur en av deras samtal under en festkväll.

Nils: Get drunk, get crunk, get fuuuuucked up! Lyssna nu när Nate Dogg kommer med rösten. ("Girl, shake that ass for me, shake that ass fo me")
Karl: Kan vi inte lyssna på regulators !?

Vilket de också gjorde.

7 comments:

nils wallin said...

du heter ju Viita, så du ska inte dömma oss, förresten så lyssnar du ju på techno, you the biggest niggerguy here.

Anonymous said...

Varför finns det ingen blogg om vad svarta gillar? Den vita bloggen är ju en enda lång lista om vad man själv och alla man känner gillar, så man vet ju inte vad man ska jämföra med. Men grejen kanske är att det ska vara igenkänningshumor.

Caroline Hainer said...

Jag brukar ofta referera till "white man's dance", ett slags stuffande som endast vita män i 30-årsålders nyttjar (se Bruce Springsteen alt. vita män som dansar till Dancing in the Dark)

Kristoffer said...

Nils: Exakt, vi minns väl alla vilken musik som spelades i nazisternas gramofoner när de invaderad Polen? Just det, det var (paradoxalt nog) franske Vitalics electromangel "you prefer cocaine": http://www.youtube.com/watch?v=2bUBILaDDTc

Joel: Du fattar väl att den där bloggen är den första som INTE handlar om vad svarta gillar. Det finns ju en miljard stereotypiseringar av svarta tillgängligt, det är ju därför den där bloggen är så speciell.

Caroline: "Stuffande"?

Alla: Jag tror att jag var lite otydlig med inlägget, det är inte Hästpojken och Tom Waits som är vitt utan det som presenteras i dialogutbytet, nämligen:

1. Vita gillar inte ny hiphop, den ska vara minst tre år gammal. Såvida det inte handlar om Hipsterrap som Kanye West eller Adam Tensta.

2. Vita gillar exotismen i att en svart man har mörk, tung röst.

3. Vita gillar låten Regulators.

Som ni märker så finns det en viss konflikt mellan punkt ett och två men ambivalens i smakfrågor är ju inget direkt ovitt heller...

Anonymous said...

Den heter för övrigt "regulate".

KV said...

Äsch. My mistake indeed.

Anonymous said...

wigger