Thursday, October 11, 2007

Randy, Bono och bajset


Stanleys pappa Randy är nog serien South Parks triumfkort, Matt och Treys Homer när Eric Cartman inte räcker, fast bättre än Homer förstås. Randy ligger inte på samma intelligensnivå som en tennsoldat.

Av dem som varit med från början är han nog den karaktär som utvecklats mest och några av seriens höjdpunkter har alltså , inte helt otippat, involverat honom. Som när han startar en fight med annan pappa under Stans baseballmatch. Först sitter han med öl i sin plastmugg och vrålar att det andra laget suger. När en av motståndarlagets pappor ber honom hålla käften tar han av sig tröjan och frågar "What are you gonna do? Huh? I'm standing right here, how do wanna handle it?".
Superpappan är också hypokondriker: I ett avsnitt (säsong 09 tror jag) åker Randy dit för Rattfylla och måste besöka den superkristna föreningen AA. Så fort de förklarat att han är hjälplös inför sitt beroende och att han har "en sjukdom" rakar han gråtande sitt huvud och sätter sig och super i en rullstol jämrandes "I have a disease!".

Randy är medlem i sekten "The Hareclub for men" , en religiös grupp med anknytningar till påskharen som anser att den första påven var kanin. Han har också fått kyssa Jesse Jacksons (Självutnämnd "emperor of black people") ena skinka som ursäkt för att ha yttrat ordet "nigger" i nationell TV. I samma avsnitt bränner han av en spoken-word session om hur jobbigt det är att ständigt "påminnas om något lamt som hänt i ens förflutet" I referat till hur han (tillsammans med Michael Richards) måste leva med att kallas "niggerguy".

Randy är Geolog, han är katolik, gift och har två barn. Och förmodligen är det hans vanlighet och tror-sig-ha-stenkoll-på-läget-snusförnuftighet som gör det så roligt varje gång han gör bort sig själv. Utåt sett är han liksom jävligt rejäl, han dricker öl med sina grabbar och handlar powertools på wallmart. Han är alltid den som utnämner sig själv till krisledare när katastrofer som Global Warming eller night of the living homeless drabbar staden. För Randy förkroppsligar ofta Nidbilden av en vit heteroman i en liten amerikansk redneckstad som South Park. Det är tacksamt eftersom han är extremt tävlingslysten och alltid måste visa upp vad han åstadkommit, även om det är att bajsa genom munnen eller magiskt tillkalla biggie smalls - "That's pretty cool, Hey Sharon! Look!".

I det senaste avsnittet (s11e09) från i onsdags (10/10 -07) får Randy konkurrens i sin bajsnödighet - bokstavligt talat. Avsnittet går ut på att han och Bono från U2 tävlar om vem som kan ta världsrekord i att pressa ur sig den största bajskorven någonsin. Detta bjuder till underbart låga skämt om Randys växande exkrement som vore det ett växande foster. Läkaren kollar med ultraljud och menar att Randy inte bör flyga under sin "Turd trimester" - briljant. Men förutom detta får Bono en hel del skit (haha) för sitt oklädsamma behov att framstå som mänskligt fulländad.

Stan säger det bäst av alla till Irländaren med världssamvetet:

"Don't you have enough? I mean you've got tons of money, a jet, the biggest rockband in the world, a hot wife and you've been knighted. I mean, at some point, can't you just fuck off?"

3 comments:

Maddin said...

Randy är häftig, men ingen tar Homer! Sedesså :)

Kristoffer Viita said...

Jag är rädd att det enda sättet att settle this är ett deathrace! tyvärr har jag inget körkort så jag känner att det får vara.

Maddin said...

Du kan ta cykel så tar jag bilen ;)