Sunday, December 30, 2007

22

Idag är jag ett störigt år äldre, och igår firade jag min födelsedag på ett tåg. Det var ändå okej. jag känner dock inte för att skriva nånting just idag. Inget novellistiskt, ingen recension. Jag är sjuk, jag har abstinens efter att slutat röka (det här ska INTE bli någon sluta-röka-blogg. håll er lugna) och jag har inte sovit mer än 3 timmar av dygnets 24.

Istället tänkte jag tipsa om en verkligen utmärk krönika på filmnyheterna.se, av en riktig favorithater: Kjell Häglund. Han inleder ganska bra med att kalla Thomas Bodström och MPAAs (motion picture associaton of America) styrelseordförande Dan Glickman för "Jargong-copycats" och gör sedan en lättförståeligt skriven utläggning om vilket hyckleri den Amerikanska filmbranschen utövar när de pratar om hur "fildelning förstör för filmarbetarna och deras familjer". En krönika jag önskar att jag skrivit helt enkelt.

3 comments:

Anonymous said...

ja guud...när jag tänker efter har jag nånstans alltid vetat att du firar födelsedagar runt årsskiftet. typiskt att jag glömde det nu. men du: mkt grattis i efterskott och all lycka med fimpandet. heja! och kram / Linnéa

Kristoffer V said...

Linnea Englund månne? Tack så hjärtligt och kram på dig också. Jag har dock inte en suck om när din födelsedag äger rum, eller någon annans för den delen. Jag vet inte när mina vänner som jag känt hela livet fyller år. Varför vet jag inte, men just födelsedagar kan jag aldrig lära mig.

Anonymous said...

haha...ja det är jag. av nån anledning har jag försetts med förmågan att i stor utsträckning veta när folk firar födelsedagar. och det är ju bra om man kan glädja folk iofs. men jag är värdelös på film. totalt alltså. funderar på om en del av 2008's nyårslöfte ska bli att försöka se sagan om ringen. ja du ser...
ta hand om varandra i götet! kramar!