Wednesday, April 4, 2007

The Guardian - mindre gay än Top Gun


Så här kul kan man tydligen ha en dag på jobbet.

Såg precis om en film jag redan recenserat, The Guardian. I min recension babblade jag något om att hela den här prylen har gjorts förr med en lite rebellisk ungtupp (Ashton Kutcher) som söker till en skola för the best of the best of...whatever, där han stöter sig med den äldre instruktören (Kevin Costner) som först tvivlar men sedan gör honom starkare än någonsin genom ändlösa träningsmontages (helst efter de känslomässiga förändringarna, här missar Guardian lite points). Dessutom ska det slevas in lite romans, självklart en ganska hard-to-get-tjej som Ashton får på fall med sin "nr 1" attityd (Han har en tvåa tatuerad på ryggen för att killen bakom honom ska veta vilken placering han hamnar på).
Allt detta är ju fortfarande sant om The Guardian som känns som en blandning mellan Heartbreak Ridge och Top Gun. Men det fungerar helt jävla okej ändå. Jag kan dock sakna gayelementet som Top Gun hade med allt volleybollspelande och duschande, inget sånt ytligt blir det i här, utan snarare en djupare kärlek mellan Costner och Kutcher som rör sig högre än på köttets lustar vilket var fallet med Tom Cruise och Val Kilmer ("You can be my wingman anytime", "Bullshit! you can be mine.").
Dessutom har inte The Guardian ett lika fett soundtrack som Top Gun hade. Slutsats? Detta har gjorts förr, och bättre. Men vem bryr sig?

No comments: