Saturday, March 31, 2007

GTA IV



Ett nytt GTA alltså, i New York, Rapporterar Vicebloggen.

I väntan på Wild Hogs

Carro säger:
såg du Wild Hogs förresten?
Kristoffer. säger:
Hah nae.
Kristoffer. säger:
Det känns lite vidrigt att jag ska se den
Carro säger:
aha I see
Kristoffer. säger:
Känns som att jag vet om att jag tänker vara otrogen eller nåt
Kristoffer. säger:
Planerar verkligen smutsen liksom
Carro säger:
ha ha
Kristoffer. säger:
Jag skäms, men det är lite spännande. Jag ska sitta och myshata
Carro säger:
Lite som Ghostrider
Kristoffer. säger:
mm precis, lite kittlande är det
Carro säger:
glöm inte att vräka i dig chips samtidigt, det blir inte samma sak annars
Kristoffer. säger:
hah helst så våldsamt att man inte hör vad som sägs i filmen.

Friday, March 30, 2007

Dagens recension



Är den av La vie en rose, berättelsen om Edith Piafs liv. Helt okej film, halvokej recension. Skrev den kl 02 på natten efter att ha fått intryck från två andra filmer sedan "ursprungsfilmen" om man så säger. Well here it is.

Thursday, March 29, 2007

Jag gillar det!

Vad är dealen med folk som gillar saker? Alltså nu menar jag folk som säger att de "gillar" något. På det där helt neutrala sättet som bara kan betyda att de "gillar" personen eller saken i fråga. Jaha okej du gillar honom/henne, varför då? och hur mycket? Varför bäddar inte människan in detta i sitt statement att denne gillar något/någon. Varför säger inte personen "Jag gillar honom, han är så duktig på blablabla" eller "jag gillar den här mackan, jag tycker om spenat". Men neeeeeeeeee, DU (och även jag) har en baktanke att framstå som lite mysig, lite skön sådär. "jag gillar henne" låter ju asball att bara slänga ur sig om något anonymt cafébiträde. Det låter som att man själv är så cool att man inte ens behöver motivera åsikten, varför du gillar något är inte viktigt, det viktiga är att det är DU som gillar det/den/hon/han. Därför att du är så jävla cool. Ganska drygt om man tänker efter...

Edit: Eftersom detta skrevs kl 03 på natten så var jag inte riktigt vid mitt sinnes fulla bruk, en uppenbar motfråga till hela det här påståendet är ju "Varför måste du ifrågasätta att jag gillar något?" Ja det kan man fråga sig? Jag tror att jag börjar bli lite yrkesskadad. Det känns dock alltid relevant för mig att få reda på varför någon dissar eller hatar något, eftersom hat anses vara något fult så vill jag alltid undersöka om hatet kanske kommer någon annanstans ifrån, Hatar person 1 verkligen person 2 för att denne ÄR dum i huvudet eller av annan anledning? På samma sätt började jag analysera varför man gillar något, sent på natten.

Martin Kellermans Rocky, fur reals.



"NON-FICTION MARTIN KELLERMAN"ROCKY" DOKUMENTÄR"

Skönt att Sthlmska är så drygt, tycker ni inte?

Nytt nr av NSD city

Yeaah, det var ett ganska mastigt nummer av nya citybilagan som kom ut idag, mycket mode, mycket sånt mojs. Och mina filmrecensioner + krönika hamnade ganska långt bak. Nåja fuck det samma, det betyder ju bara mer blädderglädje för alla som läser ;) Men ärligt talat så tyckte jag att min helsida blev riktigt bra den här månaden. Dessutom har jag fått recensera Jonas Karlssons debutbok som är en novellsamling, det känns i texten att jag inte är riktigt van vid vad jag pysslar med, men jag tycker ändå att det funkar helt jävla okej.

Jag tycker att den nya bilagan ser rätt bra ut, jag vill så gärna att den ska bli Norrbottens egna Nöjesguiden. Men det är så omöjligt när det enda som är aktuellt i Luleå är sånt här. Det spelar liksom ingen roll hur snygg layouten är eller hur ambitiösa mina medarbetare är eftersom målgruppen inte finns. Hell den finns väl knappt här i Göteborg. Men tja, loggan kanske de skulle kunna ändra inom ett år iaf. Det där "C." som utgör mina betyg faller mig inte riktigt i smaken. Utöver detta så har någon varit och photoshoppat mitt ansikte och jag ser jag ut som nån New-rave unge med vitt puber i fejset på min byline. Do eller dont't? jag börjar gilla det mer och mer.
Detta är originalbilden:

Wednesday, March 28, 2007

NIN 8:e April




Nu är det fan bokat och Klart, det blir säfflebussen, 30 kr billigare än festivalbussen. Vi ska se Nine inch nails i Sthlm, det kommer att bli väldigt, väldigt bra. Bad luck, Fist fuck!

Tuesday, March 27, 2007

Det tråkigaste...

Det tråkigaste man kan säga om någon frågar en om man har några husdjur är: "Nae... bara dammråttor."

Ge fan i att säga nåt sånt okej?

Arcade Fire ställer in Roskilde?

Hmm läser i Gårdagens DN att Arcade Fire Ställt in resten av sin Europaturné och DN skriver också att "Tidigast i höst är det aktuellt för Arcade Fire att komma tillbaka till Norden." Det låter ju onekligen som om de skulle ställa in Roskilde tyvärr, men Roskildefestivalens hemsida meddelar ingenting om det. Wierd.

Monday, March 26, 2007

VBS.tv



Shit vad underhållande tidningen Vice egna webtv är. Dels så gör de rätt mysiga musikreportage, bland annat ett snack i logen med Babyshambles. Men det absolut roligaste är när de drar till en Bordell i Tokyo, alltså det är ingen bordell för riktiga kvinnor eller så, det är en dockbordell. Vice grundare försöker ligga med en av dockorna men hennes huvud trillar av. Kolla in det!

Weekend at Bernies

Eftersom det är måndag tänkte jag avlägga lite helgrapport också. Fy helvete vad stelt det där lät, disgusting...

Fredag: Min vän Linus (se bild nedan) skulle ha lite häng med sitt jobb Carlings på fredagskvällen. Så jag fick följa med som Joker/bihang/whatever. Innan vi drog till personalhänget så hälsade vi på Phil Gates i Johanneberg som också han jobbar på Carlings med Linus. Där "knäckte vi ett par bira" och såg som sig bör på några Youtubeklipp. Bland annat nån sjuk snubbe som recenserar gamla spel i sin blog. Alltså tröttare människa har jag nog aldrig hört. Han babblade på om sitt jävla spel och typ "Man ska krocka med de här havsdjuren och om man gör det så låter de "Eh!" eller "Uh!" Om någon vet var man kan hitta den killens videos så blir jag glad!

Vi bouncade till Manãna i kungshöjd och käkade tapas och drack en massa öl. Jag hade det faktiskt helt sjukt trevligt, sådär oförskämt gott mådde jag. Maten var så jävla god och människorna var mycket trevliga. Framförallt Philip och de två Linusarna som liksom var den bestående uppsättningen för kvällen. Och Flottigare meny har då knappast skådats: Typ Kryddiga köttbullar i fet pastasås, marinerade kycklingspett och Tortillas som jag dränkte i en dip gjord på smör och ost. Göttigt. När vi grisat klart på Manãna och Philip bestämt sig för att inte beställa en klocka för 1200 spänn från NY så drog vi vidare till uppåt framåt. En vacker kvinna tog våra jackor och vi köpte fler öl. På uppåt träffade vi en massa jokrar som Philip kände, killen känner ju fan halva stan verkar det som, och alla är supertrevliga, och alla är musiker. Skitkonstigt egentligen, jag som fått för mig at musiker ska vara dryga as som inte är ett dugg ödmjuka men det kanske inte gäller i GBG? Hur som helst så babblade vi på b la om en väldigt underlig tjej som inte verkar ha använt en tv sen hon föddes eftersom hon är helt ren från popkulturella intryck, högst märkligt. Även Nils Wallin var på tapeten och berömdes i sin frånvaro för sina balls att vara kontroversiell i många lägen.
Efter Uppåt tyckte Göteborgaren Philip att jag hade en så rolig dialekt när jag blev full. Han menade att jag bredde på min norrländska ganska saftigt och tyckte att det var skitkul hur jag betonade "Roskilde". så resten av kvällen gick han omkring och härjade om "JOOOO, JO! rOOskilÄÄ".

Sen drog vi till Nef och fick kaffe i kön, gott. Inne på klubben var det som vanligt på The EYE, dvs snuskig Housemusik. Jag och Linus köpte de två största ölflaskor vi kunde hitta, "Kingfisher" a 0,66 l och stod med dem som varsin enorm penisatrapp och spanade på alla tjejer dansa till den snuskiga musiken. En väldigt vacker tjej som jag har för mig hette Sofia kom faktiskt fram till oss tre snubbar och började prata där vi stod med våra Penisförlängare. Det visade sig dock att hon var mest intresserad av Philip, den ende med flickvän och skägg (Och som inte hade en kingfisher i handen). Fråga: Luktar singelkillar på ett särskilt oattraktivt sätt eller? Nae det var förmodligen Philips mycket attraktiva skägg som gjorde susen. Men sedan försvann hon även från Philip och vi blev alla lite småförälskade i "hon som slapp undan".

I kön till toaletten (Obs lägg märke till att det var KÖ till TOALETTEN men att pissoaren var TOM) så Bröt vakterna upp dörren till toaletten. Där inne stod två välklädda herrar med en liten påse vitt pulver som de höll på att förtära. "Polisgrepp" och pinsam utgång för de två snubbarna. En kille kommenterar expertmässigt: "Men vafaaan, hur dum får man vara eller?". Well... Var skulle de annars ha knarkat? I baren?

Efter Nef åker jag och Linus hem och sover, så här ser Linus ut på morgonen på lördagen:

Lördag: Jag vaknar efter fem timmars sömn och får en snilleblixt att slänga igång "När mörkret faller", svensk film om hedersmord, mycket bra frukostteve, Linus sover sig igenom alla skrik och ångestattacker. Senare handlar vi Pizza och glassar i solen, fucking sweet med 16 graders värme. Hänger runt på stan, dräller och drar,träffar en tjej, och en kille och en hund, trevligt.
På kvällen drar vi förbi Carros hemmafest en sväng och drar sedan till Kellys för ett par öl. I baren sitter en snubbe som är så sjuukt packad men ändå stilig och välfriserad (han har även på sig en scarf av kvinnomodell). Killen försöker beställa öl med sitt hundrakort, men han får en vatten för det priset. Han bryr sig inte ett skit om sin omgivning, stirrar bara rakt in i väggen och drömmer sig bort. Han har blicken av en man som precis blivit dumpad, eller kanske mördat någon? Vi åker hem och sover igen, kollar på Clerks 2 på natten. Soft film, Linus påstår att ettan är bättre. Jag håller inte med.


Söndag: Som lördag, fast utan öl och Kellys. Dvs solhäng. Dessutom lär Linus mig en ny rätt, Wokade grönsaker med nötter och nudlar plus Sweet chilisås, tar fem minuter att laga och smakar värsta gott!

Friday, March 23, 2007

Beck och siffran 23



Har gjort dubbla recensioner även denna vecka. Det är två skitfilmer: Beck den svaga länken och The number 23

Läs recension här, och här

Se ingen av de där skitfilmerna. Gå och se den grymt vackra The fountain istället.

Thursday, March 22, 2007

Älskade kritiker

Jag hade inte ens reflekterat över hur mycket jag saknade honom, tills han kom tillbaka. Fredrik Sahlin satte sig i soffan hos programmet filmkrönikan i tisdags igen. Göran Everdahl har tatt semester, hoppas att det håller i två veckor till.

Helena von Zweibergh hälsade honom välkommen tillbaka till hans eget program. För det kändes direkt att det var Fredrik som ägde både Helena och gästen Kjell Bergquist. Helena ställde frågor, Fredrik svarade som om han frågat sig själv. Så avslappnat och coolt som bara Fredrik kan. Don't get me wrong, Göran Everdahl är kunnig och duktig, och Andrea Reuter är sexig. Men de saknar båda den där totala bekvämligheten i TV som Sahlin är expert på. GE och AR sitter ofta på helspänn, AR är mycket duktig på att hårt gestikulera med sina armar som tillsammans med hennes brutala finländska dialekt ger ett väldigt konfrontativt intryck, inget fel i det alls. det är bara inte Fredrik. Fredrik behöver inte blåsa upp sig, han är så cool så cool att han bara sitter och softar och fixar att helt ogenerat ge sig själv komplimanger, och det funkar. Han ÄR ju snygg och smart, så han får säga det.

Kjell Bergquist visar sig vara ett dåligt val av gäst då han inte verkar veta hur man pratar om film trots att han jobbat med det hela livet. På de flesta frågor säger han eftertänksamt "Ja..." och smackar lite i luften som om han tänker efter extra hårt. Då får Fredrik rädda scenen, han lägger lugnt upp argumenten som Kjell inte ens vågar närma sig på annat än "jaha ja det är ju klart att det var NÅT fel haha" nivå. Fredrik ler och är bekväm, jag känner likadant. Det här var så välkommet så.

Wednesday, March 21, 2007

Förklara!



Kan någon vänlig själ förklara varför just brudar har ensamrätt, patent på lyssnandet av Regina Spector? Vad är dealen? Varför just henne undrar jag? Varför inte Amy Winehouse eller Anna Ternheim eller fucking Kelis? Regina är lika duktig som allihopa, eller nja Amy är ju svårslagen. Men varför lyssnar alla jävla indiebrudar så slaviskt till Spectors "break my ha-ha-ha-ha-heart"? Explain it plz? Det är väl inte så att alla killar hatar henne väl? Om så är fallet så undrar jag varför? Killar brukar ju vara benägna att anpassa sig efter tjejernas smak. Eller så kanske det handlar om det första stora (men tysta) upproret av männen, "vi vill inte lyssna på tjejmusik" typ... men det är ju värsta steget tillbaka och en högst konservativ utveckling, säkert alliansens jävla påfund.
Dessutom är ju själva poängen här att Regina inte är mer tjejmusik än Winehouse eller någon annan aktuell kvinnlig, kreddig artist. Alla sjunger de på eget sätt om hjärtesorg och att det är jobbigt med killar. Alla har ett eget och fint sound. Varför är Regina unik? varför vill inga män lyssna på henne? Förklara detta snälla?

Who wants to waste some time?

För många år sedan (typ två eller tre) så bodde jag i Luleå och jag och mina vänner gjorde en del filmande under den tiden. Inte särskilt mycket blev bra. Men om man klipper ihop det till musik så blir det lite halvcool faktiskt. Men for the record. de där lajvarna i film nr två är inte jag eller någon jag känner.


Tuesday, March 20, 2007

Hultsfred, dagens bandsläpp


Sweeeeeeeet. Nu börjar det ta sig för Hultan, Alltså Roskilde har förvisso bokat Arcade Fire, som är svårslaget. men vad har de i övrigt? Tråkfunkiga RHCP och gamla gubbarna Beastie Boys, shit de lär ju knäcka lårbenshalsen om de studsar för hårt i sina X-large hoodies till "Intergalactic". Idag släpptes en hel drös artister till sommarens Hultsfredfestival. Det var mer exakt:

50 cent: Jaja, jag är rädd att detta inte kommer att vara ett så stort dragplåster som rockparty hoppas på. Sverige har ju mer eller mindre slutat lyssna på hiphop till förmån för pop och speciellt "fiddy" känns ju lite ofräsh i dagens läge. Det hade passat sig mycket bättre med The Game som även han rappar om bitches and blunts men som är mer aktuell och dessutom fått mer kredd av pressen (for some reason). Nåja jag tänker ändå kolla in 50 cent och kanske dansa lite för gamla goda tiders skull när "In da club" fetar på.

Pet shop boys: Jag önskar att jag visste mer om dem. Men det gör jag inte så tyvärr tänker jag inte kommentera särskilt ingående. De har varit med i tvprogrammet Kobra, och då är man rätt cool (Om man nu inte heter My chemical romance vill säga). Så mycket vet jag.

Velvet Revolver: Suck... jaha de ska ju vara bra, varför tycker jag att de är så tråkiga då? Kanske för att jag inte gett dem en ärlig chans, eller så är det de att de ligger för mycket i mitten av allt rockmangel för att jag ska orka ladda ner en hit ens.

Gentlemen: Ingen aning what this is, reggae tydligen så jag kan ju inte ha missat SÅ sjukt mycket.

Uffie: Hypad myspacebrud som gör lite dansant electronica. Hon har en schysst atityd, men that's about it liksom, DNs Fredrik Strage menar att texterna eller samma typ av musik görs mycket bättre av artister som t ex Peaches och det går väl att hålla med om. men jag tror inte att det spelar så stor roll eftersom Uffie är så fett hypad i bloggosfären och i ankdammen av livstilsmagasinsjournalister så spelningen kommer nog att bli off the hook!

Mando Diao: Ett sämre the Hives, med större ego, så otroligt intressant...

Anna Ternheim: Såg henne för två år sedan mitt på ljusa dagen sjungandes "We die yooung, we die when we're yoooung" och det var kanske inte så jättecoolt. Hoppas att hon får spela i regnet eller nåt i år (Oh shit, jinxade jag det nu? blir det regn då eller?).

Clipse: Ordentlig Hiphop, som saknas i resten av programmet. Nåja Nas säger ju att "Hiphop is dead" anyways...

The Touch: Svenskt myspaceunder som snart släpper EP på trunkfunk records. Spelar schysst Techno och lär bli "maxat" att se live.

Resten av artisterna orkar jag inte kommentera, men jag måste erkänna att Hawaiiakterna i år känns lite halvtråkiga. Wolfmother? Korn? Ozzy? och så naturligtvis våra största svenska akter. Men det är mycket på största scenen som känns förra året eller till och med förrförra. I Ozzys fall är det snarare förra livet... Nåja. Hultsfred är alltid Hultsfred. Peace.

Bonus, Dagens citat: ”Kom igen bruden, dansa som en hora, medan jag står här bak och kollar in dig.” - ur Maxim Lindqvists blogg Booty Perkulator som numera är nedlagd :-(.

Monday, March 19, 2007

Darren Aronofskys The Fountain

Darren Aronofsky som gjort Requiem for a dream är tillbaka med Hugh Jackman i en Sci-fi som utspelar sig under tre tidsperioder. Verkar sjukt intressant och den har premiär nu på fredag. Jackman berättar ganska trevliga saker i soffan hos CBS news (notera även hur gay programledaren låter när han säger "Great to see you...":

"Blod, mera blod och sex"




Yeah, på tal om våldspotpurrifilmen Grindhouse i det senaste inlägget så har jag skrivit en liten artikel i Norrländskan där det berättas mer om själva upplägget.

Sunday, March 18, 2007

Årets pepp (med lite depp)



Det som är fucked up är att de i Sverige valt att splitta upp filmen och visa de två delerna med FYRA månaders mellanrum. (Att ta betalt två gånger för samma film är förmodligen en väldigt upphetsande tanke) Dessutom visar de "Death Proof" först även om den ligger som nr 2 i ordningen. Sen ska filmen i sin helhet innehålla fejkade trailers gjorda av Bl a Eli Roth och Rob Zombie. det blir ju väldigt förvirrat om de tänker hacka upp filmen och i såna fall helt och hållet förstöra själva "Grindhouse-idén". Dvs "Two no holds barred feature motion pictures for the price of ONE (Wohoo!)". Men peppen är ändå här, de som känner sig olagliga kan ju ladda ner filmen, eller om inte annat vänta på dvdn.

Lama superpowers



Jag har precis börjat kolla serien Heroes och det jag kan säga efter en och en halv episod är att jag inte är så jävla imponerad. Alltså vad är grejen, de är typ som X-men fast med mycket lamare krafter? Ungdomar som precis som i X-men beskrivs som "nästa steg i evolutionen". Jaha en kan flyga, wow coolt... En är odödlig, och har kraften att läka sina egna sår (precis som Wolverine i X-men), En kan förutspå framtiden i sina målningar (Så otroligt originellt!). En liten japansk kille kan dock teleportera sig och dessutom styra över tiden. han kan få klockan att gå jättesnabbt framåt eller bakåt. jaha okej, synd bara att hans karaktär är ett skitstörande nördfetto som går omkring och skriker "Yatta!" och beter sig som om han vore efterbliven när han kommer till New York. säger "Go Yankees!" till förbipasserande på gatan, så retarded är väl inte japaner ändå?
Men som sagt så har jag bara sett ett och ett halvt avsnitt (somnade mitt i) så jag ska fortsätta i kanske fem avsnitt till. Med lite tur blir själva ploten med den där evolutionsteorin spännande. Om inte så kan Heroes dra åt helvete.

Friday, March 16, 2007

Ghost Rider och Music and Lyrics




Jag gör nog min värsta kapning yet i dagens Norrländskan. Det är superskitfilmen Ghost Rider och recension finns här.

Dessutom knåpade jag ihop en lite text om den lite smågulliga Music and lyrics som går att läsa här.

Thursday, March 15, 2007

Jazzhuset 30 år.

Omigawd! Igårkväll fyllde jazzhuset i Göteborg 30 år. Jag och Linus åkte dit tillsammans med Philip Gates, hans tjej och deras vänner. Nån kille som såg ut att vara 22 som var 30 som spelade i bandet Agent simple. Nån kille som hette David som var studioman som var väldigt trevlig, En kille som heter Patrik som skulle spela skivor, Nån Erik som var fotograf... All in all en massa trevliga musiker.

En Patriksnubbe fixade så att vi fick gå före i kön, vi låtsades spela i bandet Hospital och vakten "kände igen oss" det var nice att fuska sig förbi köjäveln. Väl inne var det en tjock smet av folk. Kvinnorna var vackra och som Kellerman i någon blog sade "Såg ut som DOs i Vice". Jazzhuset spelade schysst musik. Bland annat den där låten med Postal Service, CSS och En massa mer. Bandet Embassy spelade i 13 minuter. lame! Sedan spelade Kristian Antilla lite längre. De var bra.
Jazzhuset hade en skön approach till säkerheten, maxantal folk var 220 pers enligt en skylt i garderoben men det är nog ganska troligt att det var mer än 220 pers eftersom nödutgången var helt fucking packad med folk ändå ut i trappen. Det var som en gaskammare ute i den där viptrappen som för övrigt var tillgänglig genom att gå genom köket. Mysigt med kökshäng. Det var en massa local-celebs på Jazzhuset också som alla bjöd på minnesvärda citat:

Jag - Tja ursäkta mig, men du har inte en cigg jag kan bomma?
Carl Reinholdzen Belfrage - Sorry, SORRY alltså men jag fick den här...

Henrik Berggren (i Ciggtrappen) - FAAAN vad det var mycket folk här. I Helvetes jävlar!

Jag och en kille i linne och mjukisar ur Embassy ute på innergården:
Embassykille - Fin innergård
Jag - Jo den är trevlig, jag gillar den.
Embassykille - jobbar du här eller.... är du besökare?
jag - nae jag är besökare så att... du med eller ? (spelar dum)
Embassykille - Jag spelar här ikväll. Känner du till ett band som heter Embassy?
Jag - jo...
EK - Ja alltså vi skulle ju ha spelat förband till några ur Bad cash Quartet eftersom vi spelade med dem här på vår allra första spelning, men nu är vi ju egentligen större än dem så att...
Jag - jaha... Ja ni spelade ganska kort tid ikväll va? (de spelade två låtar)
EK - Jo fast allra första gången så spelade vi bara 8 minuter, nu körde vi ju 13 minuter så det är 60% mer än den första gången. Så cirkeln är sluten nu.
Jag - jaja...

Edit: Hittade den här lilla artikeln som i slutet bekräftar att inte bara jag stött på Embassys star-attitude.

Linus Lahtis Frågestund kl 03 på natten: "Vad är mest troligt? Att en tjej du känner tar dig på ballen innanför kalsongerna på Kellys eller att Linus Perdahl börjar jobba på pizzeria Iran? ("Jag har fått nytt jobb!*lycklig*")" Svar: Ballen.

"Vad är mest troligt, att din ögonläkare åkte in i finkan för förföljning eller att Nils åkt dit för antastning av barn?" Svar: Ögonläkaren åker in.

"Vad är mest troligt, att Caroline stickar en mössa åt dig till din födelsedag eller att Nils hamnar på psyket?" Svar: Mössan.

"Vad är mest troligt? Att Linus nu i sommar bränner en groda med en cigarett, eller att din granne häller ner bajs i brevinkastet?"
Svar: Linus och grodan med ciggen.

Säkert! som i "Sure!" ?

Den där radiotjejen Annika som hade det där bandet hello Saferide har ju nu ett nytt band som är ganska bra va? Säkert! heter hennes band va? AA och nu är det såhär va, att ett band som heter Animal Five har gjort en cover på hennes hit "Vi kommer at dö samtidigt" som går "We're going to die the same time you and I..."


Cleant!

Wednesday, March 14, 2007

In love

Jag är rätt säker på att jag är förälskad.


För övrigt är det roligaste jag läst idag i Emma Gray Munthes blog, att hon en gång i tiden på en finmiddag med pojkvännens päron försökte säga att maten var god. Och det slutade med att hon gjorde liknelsen "Som att bli knullad i munnen". Typ så jävla roligt. Det ska jag lätt börja säga när jag käkar något gott ELLER äckligt det funkar ju fan överallt!
- Hur smakade Big macen?
- Skojar du eller? Det var ju som att bli knullad i munnen.
ELLER
- Mm den här oxfilén var väl helt underbar?
- Ja verkligen, nästan lika kul som att bli knullad i munnen.

Tuesday, March 13, 2007

MMA -

Jag gick och funderade på ett bloginlägg om lagsport efter min mma-träning. Jag var sugen på att generalisera och säga att lagsport är dumskallarnas sport och att alla som pysslar med lagsport är mobbare och så vidare. Men jag kom ju på att det finns rätt många geeks i mma också. Som typ köper ALL utrustning när de börjar i nybörjargruppen. Typ värsta dyra tröjan med trycket "No fear of death!" (fritt överdrivet från fantasin). Så jag tror att det gäller alla som snöar in på sin sport, de blir lite jobbigt nördiga helt enkelt.

Men det finns EN grej som jag har märkt av i mma som aldrig fanns i de lagsporter jag testat. Och jag har testat de flesta. Fotboll, Hocky, Basket, Innebandy...
Det som skiljer mma och lagsport åt är att i t ex fotboll så finns alltid skräcken att det ska komma en bättre forward/ytterback/mittfältare och ta din plats. I mma kan ingen ta din plats eftersom du bara är dig själv och du är inte beroende av någon annan för att få ditt game att flyta ordentligt. Det är alltså ingen som kan ta din plats, oavsett om du förlorar.
Dessutom tycker jag att mmakillar är mycket mer bekväma i sin sexualitet än någon lagsportssnubbe jag träffat. De kramar om varandra och klappar varandra på kamratliga sätt. En high five var väl vad man vågade sig på (på sin höjd) när jag lirade lagsport. Ja okej det är ju en överdrift, så fort någon gör mål i fotboll så blir det ju en enda stor böghög, men det känns ju bara som att killarna håller tillbaka sina känslor och släpper ut ALLT när de får chansen. Jag tror att det är en tyst överenskommelse och att alla bara "Yes nu blir det gruppkram!".

Oldie Wicker man

I allt mitt hat mot Nicholas Cage och nyversionen av Wicker man kände jag mig tungen att åtminstone se trailern till det gamla sköna originalet. För övrigt så kommer en recension på den totalt superkassa Ghost rider på fredag. För alla som vill läsa årets kapning vill säga.

Red panties

Hittade ett par röda trosor i min tvättmaskin. Jag har aldrig sett dem förut så frågan är vems de är och hur fan de hamnat där? Ett mysterium indeed...

Sycalesstree


Idag är Linus Lathi i tidningen, jag har skrivit en intervju och tagit lite bilder.
Edit: Det verkar som att det bara är papperstidningen som har med Linus adress på Myspace. Så jag länkar istället: www.myspace.com/sycalesstree

Monday, March 12, 2007

Food for fun.

Kristoffer. säger:
Fan jag funderar på att svänga ihop några tortillas, leka med maten you know

nils säger:
aha, ge små paket till dig själv, små presenter...

Spötimmen

kul om det fanns en timme för "spö" ungefär som det finns en SPÖK-timme så borde det finnas en "SPÖtimme" när storstadens gäng samlas för att slåss med kedjor och basebollträn. kanske med en gammal boombox uppställd på en betonggris som lirar Cruel Town med Broder Daniel eller nåt.
lämplig tid är väl kl 23, innan alla hunnit blivit trötta. plus att spötimmen ju faktiskt bara är spöktimmen utan ett K så då blir en bokstavs avdrag det samma som "en timme innan".

Engelsk motsvarighet: Happy Hour.

Gnäggaren

Hitills har det varit skönt att vara friställd från mitt jobb (callcenter paradise), men när arbetslösheten börjar sjunga på vecka tre är det inte lika roligt längre. Så jag har helt fått spatt och söker efter saker med nyhetsvärde i varje liten blog jag kommer över. Min plan är att försöka skramla ihop nog mycket frilansmaterial så att jag överlever. Så om någon överhuvudtaget läser den här bloggen och vill hjälpa en fattig frilansare genom att tipsa om en nöjesnyhet som inte nått svenska pressen ännu så är ni välkomna. Om det så är en nyhet om att R.Kelly ska börja kränga sina homemade gangbangvideos så är ni välkomna...

Dagen har sammanfattningsvis varit ett trassel av telefonsamtal. Jag ringde den sjukt otrevliga supporten på HTFs A-kassa. Så jävla mensiga as! Jag fick inte ens en reaktion på att jag inte fått jobba på två veckor. Jag bara "Det är väl lite konstigt" Surjävlatanten typ "mm". Inte ett uns av vilja att hjälpa en medmänniska existerade i hennes vidriga kropp. Hennes attityd var att jag redan borde känna till alla svar på det jag frågade, Så hon levererade alla svar med en skön "Är du dum i huvudet eller" attityd. Jag fick iaf svar på mina frågor till slut. Så jag började ringa runt till kontaktpersonerna på alla tidningar jag sökt sommarvik.
Expressen - ööh vi vet inte vars han är...
Aftonbladet - Ööh hon sitter i möte hela dagen...
City GBG - Jaha du ringer på (namn)?
Jag - Ja...
City GBG - Ja det är inget svar där, tyvärr...
Jag - Har (namn) ingen mobil?
City Gbg - Jo (kvävd suck) vänta...
*kopplar* = Inget svar.
GT - EEh jo jag börjar komma i mål där och det ser ut som att jag inte kan erbjuda dig sommarvik...
Jag - Jasså okej, men vad är det för kunskaper ni sök...
GT - Du kan väl ringa senare, jag sitter i ett möte här..

Väntade en timme, körde varvet igen från början och landade hos GT igen:
GT - Jag kanske lät lite brysk tidigare... men det är så att vi bara tar in EN person på nöjesdelen och det måste vara en TJEJ, tyvärr alltså. Så bli inte deppig...
Jag - Nejdå! jag snackar med dina kollegor i sthlm och hör vad de säger.

I övrigt så har jag hittat en sjukt bra sammanfattning på pissfilmen The Wicker man. Det där klippet sammanfattar hela filmen och visar hur jävla värdelös Nic Cage är i den. Det blir ju faktiskt komiskt när han får ett skägg av bin och vrålar "not the bees!!!". Och resten av filmen slår han kvinnor på käften, great stuff.

Saturday, March 10, 2007

Late Night

Linus somnade i min säng.

- Vafan har du lagt dig i min säng?
- *tröttfullrösten* Jag hittade ingen bättre säng...

(det står en gästmadrass i hallen)

Dessutom tog han mitt täcke (det enda som finns)

Goooood Night.

Wild Hogs och Grindhouse.

Okej... Tänk dig följande rolllista: Martin Lawrence (aj), John Travolta (eh...), Tim Allen (trippel AJ!) och William H Macy (What!?) I en buddykomedi där fyra utbrända killar ska "bonda" genom at göra en motorcykeltripp tillsammans. Om du fortfarande tycker att det låter kul, kolla in trailern.

"This spring. They may not know how to ride..."
- Whoaaa *någon faller av en hoj, haha roligt!*
"But when they hit the road, they had no idea it would hit back"
- Splat! *Någon får något äckligt i ansiktet haha!*
"From touchstone pictures, they went looking for an adventure and found a journey (vafan?) They'd never forget" (mörda mig någon!)
- Spank! *Uh my god de slog en tjur i arslet och nu jagar den Tim Allen, helt crazy!*
WILD HOGS
Tänk dig att rösten som citeras här ur trailern är en extremt inställsam pedofil som försöker locka till sig barn med presenter. Tonen i rösten har ett löfte om något annat än vad som faktiskt presenteras. Well, jag hoppas att jag inte behöver skriva om den och på det viset undvika våldtäkt.

Alltså den låter ju fan värre än en film med Rob Shnieder. Kanske inte riktigt lika dålig som Ghost Rider, men de spelar nog i samma liga.

Någonting mycket mer intressant är nya Robert Rodriguez / Quentin Tarantinomixen Grindhouse. Som är två fullängdsskräckfilmer och nån slags hyllning till sleazy horror. Verkar bli hur underhållande som helst.

Ronnies bok

Jag har inte läst Aftonbladetkrönikören Ronnie Sandahl nya bok Vi som aldrig sa hora men jag anser mig ha sett tillräckligt många soffprogram och läst nog många intervjuer med Ronnie för att förstå bokens hvudtes. Det handlar om att Ronnie inte gillar dagens könsroller, att killar ska vara både machomän och snälla killar. Att tjejer måste vara horor eller "madonnor" samtidigt som de ska vara moderna tänkande feminister. I svt satt ronnie med ett tänt ljus och läste högt ur sin bok, han läste något stycke om att "Vi som håller i hennes hår och tar hand om henne, vi kommer aldrig få kyssa henne..." Kortfattat: Det är som vanligt synd om de snälla killarna. Så Ronnie vill ha bort machokomplexet.

Men låt mig ställa den här frågan: Tänk om jag gillar machosporten boxning? Om jag tycker att chicks som Beyonce´är heta? Om jag i all politisk inkorrektness gillar texter som "So bitch get on ur knees and gimme head like its 94'And dont come up for air till the beat drop" eller "Still bangin the chronic like doggystyle came wid it And i roll up sticky on my bitch back while I hit it"? - Huh what then Ronnie?

Edit: Jag tror att detta inlägg inspirerats av ett samtal jag hade med en viss Nils igår, hans kompis Evelina pluggar till genusvetare så vi diskuterade det. Det lustiga är att jag i den diskissionen sade "Könsroller kan ju dra åt helvete, fuck em up the ass" medan Nils var lite mer inne på att han ändå uppskattade dagens könsroller på sätt och vis.
Har nu också läst ett fem sidors utdrag ut boken på DNs hemsida och visst är Ronnie en duktig författare, men jag står fast vid min frågeställning.

Friday, March 9, 2007

Jag har skrivit en recension på Masjäveln Maria Bloms nya: Nina Frisk

Jag är dock lite missnöjd med den... jag skrev den i och för sig på tom mage och väldigt få timmar sömn. dessutom är en av mina favoritformuleringar censuerade. Jag skrev något om att jag misstog "Nina Frisk" för att vara "Masjävlar 2".

Thursday, March 8, 2007

Rätt titel

Tidigare idag snackade jag och några till (jag pratade alltså inte med mig själv) om vilken den bästa filmtiteln skulle vara för att beskriva den senaste tidens kärleksliv för oss alla.

Nils: The Departed

Anna: Stalker / Lost in translation

Kristoffer: En obekväm sanning

Förresten kom jag och tänka på ett väldigt njutbart citat ur South Park, avsnittet med Trent Boyette som slipper ut ur Juvee. Ungarna behöver köpa sig skydd från storkillarna som går i sexan, de menar att om de vill ha skydd från sexorna måste de fixa en bild på Stans mammas bröst.

- Yeah I totally wanna suck your moms tits.
- Dude, weak!

Alltså South Park har börjat igen, jag är bara så glad...

Nytt South Park

Ja men tack så jävla underbart mycket. Jag har väntat så länge. Det nya avnittet av South park handlade om att Stanleys farsa Randy är med i ett lekprogram på TV. I kategorin "People who annoy you" ska Randy klura ut vad ordet "N(blank)gger" stavar ut. Han säger ju självklart Nigger och blir fett utbuad. Han måste till och kyssa Jesse Jackson i arslet som ursäkt. Trots det blir han inte av med stämpeln som "That Niggerguy" och vill förbjuda ordet "Niggerguy" helt och hållet. Det är ju faktiskt svinroligt, min vän Nils berättade att det är en snubbe i New York som försöker förbjuda ordet "Nigger". Så jävla retarded, det går väl inte att förbjuda ett ord om det är tänkt att de ska ha yttrandefrihet?

I samma avsnitt ska en dvärg föreläsa på kidsens skola. han ser helt sjukt rolig ut och Cartman håller på att skratta ihjäl sig "hahaha, they've put a little suit on him!". Det slutar med att dvärgen och Cartman slåss utan tröjor på skolgården och att dvärgen svammlar om "Words are like bullets, if you take away the gunpowder..." I ett försök att se sig själv som oberörd av cartmans hån. yes, nu har jag snackat sönder det avsnittet, men tanka hem det ändå!