Monday, January 21, 2008

Johan Staël von Holstein: rond två

Natalia Kazmierska: Jag läste någonstans att du kallats IT-branschens Maja Lundgren, Vad säger du om den beskrivningen?
Johan Staël von Holstein: Hehe hihi, jag vet inte riktigt vad du menar med det?
Natalia Kazmierska: Känner du till Maja Lundgren debatten?
Johan Staël von Holstein: Nej.
Natalia Kazmierska: Det var förra årets stora kulturdebatt, som just handlade om kulturmaffian.
Johan Staël von Holstein: Ahaa.
Natalia Kazmierska: Såatteeh....länk.

7 comments:

chops said...

Såhär, helt snabbt och ofärdigt: Klart att regeringen tillsätter styrelseplatser som motsvarar deras sepiga politik, om det kan man debattera och även om Stjael Från Folket har där att göra ens på sådana grunder. Det var ändå det här som störde mig mest i KE-intervjun: att han var så inihelvete dum i huvet. Det borde ju väga in, tycker man.

Kristoffer said...

Det är kanske det som är det geniala, att alliansen tillsätter någon med tunnelseende och gröt i skallen. Dvs lyssnar inte på sakliga argument och bara skriker och gapar om ingenting hela tiden. "Jag älskar kultur! Jag älskar kultur!" var ju motargumentet till allt.

Kristoffer said...

Alltså, det är ju klart att man gör sig själv oantastlig för sakliga argument om man hela tiden hävdar att "alla medier motarbetar mig bara".

Anonymous said...

Första gången jag såg KulturExpressen kändes Kazmierska's instick både pinsamt feltajmade och oangelägna. I det här avsnittet var det tvärtom hon som ställde frågorna som visade hur naken SvH är när han inte får orera fritt och exhibera hela sitt klyschgalleri. Undrar om anledningen till Svensson's jamsande var ängslan för "se!-nu-motarbetas-jag-av-ni-mediafolk-igen"-argumentet...

Anonymous said...

Hon har en väldigt konstig röst, Kazmierska. Kan inte bestämma mig om den skulle passa bra eller dåligt i en Pixar-film.

Kristoffer said...

Anonym: Ja det är ju inte helt otroligt. Det var kul när kvinnan från Dagens nyheter tryckte på en del liksom "Ja det är ju inte upp till dig att bestämma sånt där Johan..." Och han bara "jag älskar kultur, jag älskar det!" Så avbröt ju Per lite och bara "Jag vill återkomma till det här med konspirationsteorin nu..."

Joel: Intressant fråga där, jag tror åtminstone att vi är överrens om vilket djur hon skulle vara. Dvs en ekorre.

pov said...

jag missförstod allt, trodde du försökte göra poängen att holstein är en skön lirare som skiter i kulturmiffonas sandlådefajter. Men nu nu verkar det som du tycker att maja lundgren-tjafset är nåt man bör känna till.