Monday, January 21, 2008

En alien i magen

Okej, det är svårt att slå ett sådant enormt masshaveri som förra årets guldbaggegala där förortsungar tog storslam och Björn Källman fick tillfälle att bräka ut sin skämskuddeframkallande "humor". I år gjorde väl inte Sisela Kyle något direkt bättre jobb förutom att hon kanske inte var lika ångestframkallande. Förutom några gånger, som när hon försökte få publiken att sjunga "La la la" i allsång blev alla så sjukt obekväma och Josef Fares skruvade på sig och flämtade ur sig "jag kan inte sjunga" i pinsamhetens crescendo. Vem klarar inte av ett sjunga "la la la" liksom? Ingen, visade det sig. Därför att ingen tyckte att det behövdes.

Michael Segerströms tacktal (bästa manliga) var dock väldigt fint. Särskilt att han struntade i eventuell tidsbegränsning och körde på. Fin man.

En fråga angående de nominerade för bästa dokumentär: Hörde jag rätt när speakerrösten berättade premissen för en av de tre filmerna kallad "paradiset"?

"De två pensionärerna Lennart och Britta (eller vad de nu hette) försöker installera en fondvägg i sitt hus" Klipp till de två pensionärerna:
Britta: Jag vill inte ha en fondvägg.
Lennart: Jo men du sa ju att du ville ha en tidigare.


Haha va!?

Kaxigt att Roy Andersson talade om för kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth som ju vill "bevara kulturarvet" att det är i framtiden vi kan skapa vårt nya kulturarv. Liljeroth såg typ ut som att hon hade en alien i magen, en liten arg en som ville hoppa ut och äta upp ansiktet på Roy.

6 comments:

Gordon said...

Svenska galor är ju alltid sjukt pinsamma, det slår aldrig fel.
Liljeroths slowclapp var det bästa på hela galan.

Karl Linus said...

Per Mobergs lilla sketch var ju inget jag direkt skrattade mig harmynt åt.

Kristoffer Viita said...

Fan, jag missade den. Tog han av sig tröjan eler ?

Karl Linus said...

Jo Per Moberg fick för sig att leka Per Oscarsson.

Anonymous said...

...en mansålder senare, bara. Fantastiskt. År 3000 kommer samma handling fortfarande att belönas med jublande bifall.

Freddie Walding var, som förväntat, störst och vackrast på galan.

Anonymous said...

Gordon: Liljeroths slowclapp var sjukt rolig.

Beklagar, Lena, men "Dirty Dancing" är redan gjord och, sanningen att säga, så har det varit påfallande tunnsått med "ärkekonservativ-elak-förälder-suddenly-turns-good"-roller på senare år. Nice try.