Sunday, July 1, 2007

2 x smärta : Vänner för Livet / Hills have eyes II"Shampoo är för bögar" - tänkte han hatiskt.

Såg cirka 65% av Vänner för livet.

Hur kunde förresten en titel som "Reign over me" - dvs Härska över mig på svenska, översättas till "Vänner för livet"? Vi är inte dumma, väl?


om jag hade fått lägga sk "keywords" hade jag gett dessa stolpar:

Pissig titel, Bob Dylan Look-a-like, Adam Sandler, Don Cheadle, tjatig fru, fast i "charlieworld", trauma, post-9/11 drama, åka ståmoppe, Arwenterapi, soundtrack som från reklamfilm, avsugning, tandläkare, Mel Brooks maraton-montage, spela tv-spel, spela trummor, spela dum i huvudet.Hills have Eyes II spelar i en helt ny liga vad gäller skräpfilm. Wes Craven som på ålderns höst inte är helt ovan med att pumpa ut lite slarviga manus har förmodligen författat detta med röven.
Bara en snabb genomgång av film nr I: En familj kör vilse i öknen och blir våldtagna samt brutalt mördade av äckliga mutanter. De har blivit som de är pga av atombombstester. Första filmen hade Wes Cravens original som förlaga samt begåvade regissören Alexandre Aja vid spakarna. Den var bra, mycket otäck.

Andra filmen handlar om ett gäng militärer som skickas till samma öken för att undersöka försvinnandet av ett gäng forskare. Mutanter dyker upp och ospännande slakt följer.
Fel nr 1 av typ tusen är att jag verkligen skiter i om de här klåparsoldaterna överlever. Ingen av dem besitter minsta lilla sympatiska drag för att jag ska bry mig. Vissa av mutanterna har iaf lite cleana outfits och det är ju faktiskt mer av en ansträngning än sättet de här skådespelarna trögt hasar sig fram på.

I första filmen var familjen ett så lätt byte, det fanns svaga länkar som mutanerna kunde utnyttja. T ex spädbarn, samt väldigt skärrade kvinnor och män. Och familjen var begränsad till stora delar av filmen med att gömma sig i sin lilla husvagn och skrika i komplett panik. I del 2 klättrar rookiemiulitärerna i berg, klättra klättra klättra...
I del 1 var också det för tiden nya övervåldet mycket mer kreativt. De brände till och med en snubbe levande, fastbunden på ett stort kors. Här I del 2 kastar monstren typ sten, oooh Uga booga!
Och vad sägs om lite bajsfula bakrunder så kasst pålagda att de får gamla Bondfilmer att verka realistiska med sina påklistrade stadsbilder under slutsekvensernas obligatoriska love-boat-tur? Nej tack, just det.

(MEN,trailern till Hills have eyes II är skitsnygg. Och låten "Insect eyes" med Devandra Banhart är ett fint stycke.)

Jag orkar inte klaga mer än så här. Se ingen av filmerna. De suger lika mycket som en lumpare dricker slattar på slitzfest.

3 comments:

Tord & Mats said...

Först!

Kristoffer Viita said...

Hah, yeah. Det brukar inte vara så svårt.

Kristoffer Viita said...

Men good for you though!