Friday, July 20, 2007

Sommar i P1Lyssnar idag till Gunilla Von Platens sommarprogram i P1:

"I mitt program skall jag prata om den fantastiska resa jag gjort i mitt liv. Från att mina föräldrar flydde från Turkiet och min mamma blev skjuten till den entreprenör jag är idag"

Ja, låter det kul eller? Nej just precis. Det är svintråkigt, Von platen är extra irriterande när det gäller hennes tal. Hon sätter liksom punkt mitt i meningarna när hon pratar. Såhär: "Ja, jag var rädd så jag vågade inte. Öppna dörren innan jag kikade. Genom nyckelhålet".
Jaha så du kom på att kundservice var efterfrågat på marknaden, vad intressant. Berätta mer! Och det har förresten med din mammas död att göra på vilket sätt? Eller ville du bara att vi skulle veta att hon dött? Blivit mördad? Ok nu vet jag. Hon är död. Så berätta nu mer om hur du "med tårar i ögonen" var tvungen att sparka hälften av dina anställda... *Radio off*

Jag har ju som vanligt missat ett par pratare. Men utöver svinduktiga spanaren Jessika Gedin och vissa bitar av Journalisten-med-hjärtat-på-rätta-stället Gustav Fridolins, och Filip & Fredriks program så är det ganska fattigt. Camilla Läckberg häromdagen var en sjukt jobbig upplevelse. Men det har ju redan Schulman och hans bride-to-be gett henne tillräckligt med skit för. Och varför spelar nästan alla så pissigt dålig musik?

Nu ska jag fan ha kaffe.

2 comments:

Gordon Wallin said...

Gedin är ju den sämsta av alla spanare, men snart är det ju kellerman typ på onsdag eller nåt. Och den sämsta talaren jag ahr hört i sommar är helt klart Margareta Strömstedt, kärringen pratar ju som ett litet barn, lär dig säga R ordentligt kärringjävel.

edith berlin said...

Pinigt dålig musik i de allra flesta programmen jöh. Men Gunilla von Platen (och hon påstod att Guylin(?) var ett kärringnamn??) toppar listan tätt följd av Mia Törnblom. För i helvete. Om de nu inte intresserar sig överhuvudtaget av musik, kan de inte be någon om hjälp så vi slipper pinas? Ok, Mia Törnblom är intresserad - hon har bara ingen smak. Men Gunilla von Platen var uppenbart ointresserad. Hm.

Det märks på blandningen. All skit kan funka. Martin Kellerman fick Phil Collins att få mig att gråta. Men när Gunilla von Platen spelar Ted Gärdestad är det så jävla mångo. (Jag hatar Ted Gärdestad, men du fattar. Jag hade kunnat luras att tycka om det om stämningen var rätt).

Jag gillade också Jessica Gedin. Och Göran Lambertz, fast han är torrboll och blir sjukt stressad när han råkar säga "klokigast" istället för "klokast".

Och Martin Kellerman. Och jaja, Mark Levengood. Hur petiga är vi? Kommer inte på fler.

Upptäckte att det är Salem Al Fakir som gör rösten til Karl-Bertil Jonsson.

Synd att Magdalena Graaf inte var djupare än en Harleequin-bok. Hade hoppats på mer. Men det säger nog mer om mig än det gör om henne.