Wednesday, July 18, 2007

Moneyback?


filmen Cashback. var ungefär lika kul som flickan på bilden


Jag såg alltså Sean Ellis kortfilm Cashback på 102 minuter... Nej vänta! förlåt, det var visst en 18 minuter lång kortfilm som Ellis fick för sig skulle funka på 102 minuter. My bad där.
Shit, jag är egentligen för irriterad för att orka skriva något underhållande. Kanske för att Cashback inte ens förtjänar sågen. Du får helt enkelt take my word for it när jag skriker i ditt ansikte att det är en sexistisk, patetisk, menlöst bildrunkande, piece of crap. Cashback placerar så småningom fittan så högt upp på piedestalen att Ulf Lundell skulle börja gråta av underlägsenhet om han konfronterades med skiten.

En snubbe som jobbar natt på en supermarket har superkraften att frysa tiden. Han spenderar således sin tid med att klä av (de heta) tjejerna och måla av dem. Han är ju konstnär you see, så allt är för syftet att "fånga skönheten". De mänskliga kvalitéer som huvudpersonen värderar högst är just precis skönhet. Och för att han själv ska framstå som ett kap är alla andra män i filmen ungefär lika intelligenta som 12-åriga hockeyspelare, dvs utvecklade just precis till babianstadiet. Det känns definitivt inte konstigt om de här killarna skulle kasta sin egen avföring på varandra för nöjes skull.
¨
Please! Vilken brud som helst hade valt en apa any day framför det här präktga lilla smygsvinet.

Filmens absoluta toppa-hatlistan-över-vidriga-scener-ever-scen är när rollpersonerna uppfriskande komiskt filmas (som genom badrumspeglarna) medan de gör sig i ordning för en fest. "Ska jag ha den här tröjan eller den här"? En kille spänner sina muskler framför spegeln, en annan är väldigt solbränd, har på sig en nackkrage och putar med läpparna, en tredje runkar. En tjej svansar omkring i BH. - End of montage. End of hope.

2 comments:

beta said...

den här skulle ju jag skriva om, fitta. Funderar iofs på att göra det ändå.

Kristoffer Viita said...

Ah för fan fan, det här inlägget behöver komplettering. Jag var som bekant för grinig för att skriva något längre och mer utförligt. Nöjde mig med lite koncentrerat hat.