Thursday, June 7, 2007

Oceans 13Eftersom Oceans 13 inte pressvisas i Göteborg av säkerhetsskäl (Alla är tjuvar i Göteborg) Så tänker jag recensera den fritt ur fantasin:

Oceans 13

Betyg: 2/5
I rollerna: George Clooney, Matt Damon, Brad Pitt
Regi: Stephen Soderbergh

Filmen verkar handla om ett gäng killar, de är oturssiffran 13 stycken, många av skådespelarna är stora stjärnor i Hollywood. Killarna gillar att klä upp sig och göra sig fina, de gillar pengar, men de gillar inte att flippa burgare på jack-in-the-box. Därför har de bestämt sig för att bli riktiga gentlemannaskurkar. Alltså inte elaka skurkar som startar fabriker i U-land där deras arbetare får jobba med att rulla ciggaretter (utan rökpaus) för 2,50 kr i timmen. Nae det här handlar om ett gäng hyvens skurkar. Fast kanske inte direkt som Robin Hood, han gav ju lite cash till de fattiga. De här killarna tar från de rika och gör sig själv rikare. De ligger någonstans i mitten. Som skurkarnas centerparti, fast utan en irriterande Maud Olofsson, kom ihåg: det är bara grabbar det handlar om här. Förutom Oprah Winfrey som spelar sig själv räknar jag bara fyra kvinnliga namn i rolllistan och de är extras av typen "Slot Machine Winner".
Killarna skojar sådär gentlemannagrabbigt som bara män i fina kostymer med dolda korttalanger kan. Sedan stjäl de en massa pengar från Al Pacino som är elak. De hänger mest i kasinomiljö och drar sina skämt mellan allt kupp-planerande och kupp-genomförande. Kanske kan vara kul, vad vet jag?

No comments: