Wednesday, June 13, 2007

Hultsfred och Hostel (part II)Imorrn åker jag till Hultsfred, de förlorade kärlekarnas land. Och 05.30 är det uppstigning, tidigt som i helvete. Detta är vårt team:

Kristoffer Viita: Skriv.
Linda Hammarström: Skriv.
Joel Marklund: Fotograf
Linus Lahti: Hangaround, bor i Carlingsland.
Ida (efternamn okänt): Hangaround, bor i Carlingsland.


Vi är en intervju kort. Men om vi lyckas få tag på Uffies manager innan klockan 17 då Mapei spelar på torsdag så ska väl skiten gå som skit brukar gå på festival, Nice.

Jag kommer förmodligen inte ha särskilt mycket tid över för lilla bloggen här. Men vafan, Läs tidningen på nätet istället. I skrivande stund är den där länken lite trist, typ "Markoolio är fet i radio" eller nåt. Men det kommer att vara en väldigt matig massa av texter där come friday. Recensioner av Mapei (wooo!) och Velvet revolver (snark?) samt (förhoppningsvis) en intervju med Uffie. Linda ska skriva en "inför" krönika och recenserar Laakso och Sahara hotnights.

Lördagens tidning blir ännu mer maxad:

Jag recenserar Justice och Park Hotell och Intervjuar Laakso. Linda recenserar Uffie, Mando Diao och Taxi Taxi!.

På måndag blir det från mycket till MEST:
RECENSIONER
Ozzy Osbourne - Linda
Amy Winehouse - Kristoffer
50 Cent - Kristoffer
Manic Street Preachers - Kristoffer
The Ark - Kristoffer
The Touch - Linda
Pet Shop Boys - Linda
Dizzee Rascal - Kristoffer

INTERVJUER
Park Hotell vs. The Touch – Kristoffer/Linda
17.00 Shout Out Louds – Linda/Kristoffer

ÖVRIGT
Vimmel – Kristoffer, Linda, Joel

Enjoy allt det.

Dessutom, nu på fredag recenserar jag Eli Roths Hostel part II. Jag är så sjukt generös att jag bjuder ett litet smakprov av recensionen här i bloggen:Tim Lucas skriver i Sight & sound (Brittiska filminstitutets tidning) om de gamla S.k. ”Grindhouse” filmerna, de som hyllas i Tarantinos egna Death Proof:
”Det är film som får dig att springa, inte gå, till närmaste dusch, men gör det svårt för dig att bestämma om duschen bör vara varm eller kall”. Tarantinos film, en förhållandevis rumsren historia, gör inte riktigt citatet rättvisa. Däremot passar det utmärkt på Eli Roths Hostel part II som med allt sitt blod och nakenhet rimligtvis borde betitlas som en nutida exploitationfilm. Bortom alla tortyrscener Innehåller Part II också ett iskallt mord på en liten slovakiskt pojke i 10-årsåldern. Något liknande har jag inte sett sedan en liten flicka oprovocerat blev skjuten i John Carpenters Attack mot polisstation 13 från 1976.

Hela texten på fredag alltså, read or die!

No comments: