Monday, June 18, 2007

Avslutat Hultsfred 07: Bonusprylar, Uffie, Laakso och skit från rockparty.


06 var det så varmt att man kunde bada fötterna med slutna ögon.

Fuck alltså, det blev mycket jobb på årets Hultsfred. En del jobb blev bra, andra mindre bra. Ibland stavade jag mitt efternamn med ett i och fick heta "Kristoffer Vita" i tidningen för att ingen tydligen korrläste texterna. Gjorde även en blunder och stavade presentatören, "Presentetatören". Nån bildtext blev helt fucked up. Det var Shout out loudsmedlemmarna på bilden, deras namn, MEN enligt bildtexten spelade de i The touch. Varför peta? Varför?

Och yeah, Uffie sket sig. Rockparty verkade knappt veta hur de lyckats boka henne. Ed Banger visste inte var hon höll hus. Joel fick till slut tag på hennes agent och lämnade ett "voicemail" men vi fick aldrig nåt svar.

Kul grej om Uffie förresten: När Jag och Joel lämnade Backstageområdet stötte vi på Uffie och hennes kille Feadz. De skulle typ in på backstagen och stod och babblade med vakterna. Uffie var märkbart packad, (konstigt vore väl annat så jävla länge som hon satt bakom DJ-båset och söp innan hon efter 30 minuter gick upp på scen). Så stod de där och härjade med entrévärdarna ett tag. Jag fick för mig att hon inte fick komma in på backstagen för att vakterna var dumma gorillor som inte kände igen artisterna. Jag tog på mig rollen som god samarit (snarare bekräftelsehungrig hangaroundwannabe), skuffade Uffie åt sidan så att hon såg väldigt liten ut, och stampade fram till vakten. "Du vet väl att den här tjejen är artist!" började jag läxa upp honom och pekade med tummen på lilla fylleUffie som stod där i sitt gröna smink och höll på att somna. Det blev väldigt snabbt klart för mig att Feadz och Uffie inte ens ville komma in backstage, de frågade bara om vägen till nån coolare vipbar. Ack så fel det kan gå. Men det såg så skumt ut med de där typ, stjärnorna stå utan nåt entourage med händerna i fickorna och blicken i marken och sura. Någon med en liter vin i kroppen måste ju rädda dem, right?

Min favoritgrej är nog Park Hotell / The Touch Intervjun. Vi samlade de två banden runt ett bord och lekte moderatorer. Blev många najjsa citat där. Från början hade vi även en plan om att få banden att tävla i bolljonkning och apelsinätning. Något de förståeligt nog inte ville ställa upp på. Det har faktiskt vridit sig lite i magen på mig av de där idéerna. Det är lätt att ett "roligt reportage" blir nåt slags "dance you monkey!" pryl och det känns ju bara ont i integritetsådran om jag nu överhuvudtaget besitter en sådan. Fast bolljonkning är kanske inte så förnedrande direkt? Det blev iaf att de fick kramas istället.

Här är länkar till jobben:
Recensioner:
Park Hotell
Mapei (lång)
Velvet Revolver
Dizzee Rascal
Ozzy Osbourne

Intervjuer:
Laakso
Shout out louds
Park Hotell / The Touch (påhittad av Joel och skriven fint av Linda. Jag typ... rökte)

Avslutningskrönika.

Recenserade även Amy Winehouse, The Touch, Justice, gjorde vimmel, listade jaktlåtar och var rätt het på bylinen... men inget sånt har jag sett på hemsidan. Kanske återkommer med det snart.


Hade som sagt en intervju med Laakso i lördagens tidning. Ett par frågor och svar lämnade jag ute från texten i NSD men ser inga problem med att publicera dem här:

Vem tror ni skulle få flest tjejer en lördagskväll i Norrköping? Jude Law eller Prins Carl Philip?
Markus: Vem är Jude Law, hur ser han ut?
Lars: Han är jävligt snygg, hunkskådespelare.
Markus: Jude Law.
Lars: Troru det?
Markus: han pratar engelska, alltså bara "Fy fan vad coolt!" (på östgötska).
Lars: Yeah baby.
David: Men om prinsen kommer, klart han får ligga. tror du inte det?
Lars: De skulle ju få kåtslag
Markus: Inte i Peking alltså, alla i Norrköping har bra åsikter vad gäller monarkin. Dom hatar den där skiten, han skulle åka ut alltså.
Lars: I Örebro däremot, fan vad folk skulle ligga med Prins Carl Philip
David: I Kiruna tror jag inte nån skulle känna igen Jude law faktiskt, där tror jag Prins Carl Philip skulle gå hem.

Frågan om vem som är bäst i Hocky, Finland eller Sverige fick ett lite längre svar än vad som finns med i Intervjun:

Lars: Han eeh.. vadheterhan Kurre Lindström hade ju en beef med min pappa en gång...
David: haha! Ja just det!
Lars: Pappa hade långt hår och var jävligt poppis hos brudarna och Kurre, han är ganska ful Kurre, så han anlitade lite raggare som skulle spöa skiten ur pappa. De lyckades aldrig, men sedan dess har jag inte så mycket över för finsk ishockey.
Markus: Jag ändrar mig, jag hatar Finland.I år fick ju Hultan ganska mycket kritik, för sina bokningar främst. Jag förstår kanske att det är jobbigt om man lägger ner sin själ i något som sedan sågas, men come on. Rockparty framstår faktiskt som ganska bittra när de lägger upp såna här "utvärderingsfrågor" på sin hemsida:

"Vad tycker du om recensenter som slentriansågar spelningar för att hinna dricka mer backstageöl?
1. Dom är skitbra, deras åsikter är alltid ovärderliga.
2. Det är ganska bra att få reda på varför spelningen jag gillade egentligen sög.
3. Dom är så jävla förutsägbara att det gör ont.
4. Dom gör mig förbannad.
5. Kunde inte bry mig mindre om vad dom tycker."

Är de så barnsliga att de måste få medhåll i sitt journalisthat från nåt gnälligt Ozzyfan ute på internet?
For the record, jag kunde inte dricka någon öl backstage för att det var så sjukt jävla kallt! Jag drack jäger istället.

2 comments:

Anonymous said...

Haha...får väl erkänna att det var jag som skrev just den utvärderingsfrågan. Tyckte våra besökare förtjänade åtminstone en rolig fråga också.

Kristoffer Viita said...

Mm den var underhållande, men kanske på ett annat sätt för mig. kul att du hittade hit förresten. wilkommen.