Wednesday, June 20, 2007

Park Hotells saga om Hultsfredsfestivalen.

Petter Granberg i Park Hotell har skrivit en sjukt rolig text om hur han minns bandets Hultsfred 2007. Jag känner för att puffa den lite eftersom den är så brutalt rolig. Här är ett utdrag:

"De landade på slottsgården till folkets jubel. Hattar slungades upp mot himlen likt rymdraketer, Danskatter dansade, Folket sjöng! Värdparet Hans och Greta, samt deras döva men fagra dotter Feta, döpt efter osten, hälsade sina gäster välkomna och visade dem till deras sviter. Det hela var en praktfull syn, en riktig fest för ögat.

Efter att ha tagit ett ordentligt bad, rakat sig och parfymerat begav sig de Fyra Modiga Männen över slottsgården till Slottet där värdparet bjöd på en härlig tillställning. Maten var fantastisk, temat var “Children of the Animal Kingdom”. Lamm, kalv, minimajs och spigg stod på menyn och jag kan lova att ingen gick från bordet hungrig. Jon Tegerlund dansade med dvärgar och Igelns muntra basstämma klingade utöver slätterna i munter sång:

“vi går över daggstänkta berg, fallera…!”

Trötta, men mycket begåvade begav sig de fyra unga männen tillbaka till sina sviter. De tackade artigt värdparet för den fantastiska middagen, kysste deras fötter farväl och kastade ägg på de livegna bönderna som försökte smygtitta in genom fönstrena.

Väl inne i gästslottet skakade de hand och talade om väder och vind. De var alla trötta och deras show dagen efter på festivitetsspelet “Arslet” krävde ett utvilat gäng. De gick och lade sig och drömde om Feta, framtiden, flygande Dinosaurier och vapen."

För hela texten. klicka här och bläddra ner.

No comments: