Tuesday, September 4, 2007

Ny mp3 från TTA: taken too youngFlitiga läsare av den här bloggen vet att jag gillar, eller typ älskar, duon The Tough Alliance. En del av er läsare gillar dem inte lika mycket. Ni behöver dock inte sluta läsa nu, den här låten är nämligen speciell.


Victoria Bergsman (fd Concretes, numera Taken by trees) sjunger på Taken too young med lite Erik och Henning som backup. Det känns ju faktiskt som en mindre sensation med tanke på att duon aldrig har använt sig av en featuring artist (Eeh tror jag?) - haha, nu fick jag skriva det krystade ordet också!
Well, har väl förmodligen att göra med att Bergsman är tillsammans med en av killarna (Jag minns inte vem), men vad har egentligen det för betydelse? Så länge det inte blir hemsk Yoko-Onotragedi av allt.

Min snabbrecension av låten då: Inte lika glatt och euforiskt som jag är van vid från TTA. Det låter lite som om The Knife skulle tatt av sig de där töntiga maskerna och dragit till stranden för att surfa på Boards of canada.

Så här beskriver de själva låten (make of it what you will):

"Sometimes the aim for reality feels too unrealistic. Sometimes you have to indulge in sweet distractions, gentle escapes and beautiful illusions to be able to stand this excuse for an existance. Sometimes you're just too young."


(Saxat från Sincerely Yours)


Låten är svinbra, och den bjuds gratis på Sincerely Yours hemsida.


Edit: Det var visst ingen SUPERsenation detta. Det är ju en Taken By treeslåt som TTA mixat om. Oh well, den är ju fortfarande lika bra, men det där snacket om att TTA körde en feature var alltså inte helt rätt.

1 comment:

lillen said...

japp trodde också till en början att dethär var ett unikt samarbete. var helt lyrisk! blir fortfarande liten våt i ögat när jag hör biten men inte lika mkt som precis i början