Sunday, September 23, 2007

Klubb Populär

Grolcshchscchch/Vicefesten på Uppåt framåt var självklart lika invaderat som ett Polen på 30-talet. Fullt av euro-trash så att en annan inte fick komma in.

nödlösningen fick bli en tillställning kallad "Klubb Populär" på Storan.

Ja, 80 av mina hårt inarbetade kronor som jag aldrig får se igen var populära. Och 20 av mina slantar som skulle ner i fickan på en garderobiär med ett fånigt leende. Vi träffade en hel del trevligt folk, och av ingen anledning betedde vi oss väldigt otrevligt, ja svinigt mot en tjej. Hon var skådespelerska och vi undrade "hur det var nu igen?" om hon spelade i "revy eller buskis?" och skrattade sedan rått.

Fy fan, vad onödigt. Idiotiskt.

Varför höll jag på så här? jag gick liksom omkring och surade och var allmänt otrevlig, kastade våldsamma blickar av förakt omkring mig medan jag sög på min flasköl som ett litet motvilligt barn med en nappflaska.

Så slog det mig: musiken.
Technohits från absolute musicplattorna vi dansade till som tioåringar, uppblandat med odansig gitarrpop.
Så. Känn på det här en stund, sitt och ta in det, hur hela scenen känns i ditt huvud. Smaka sedan på nästa låt: Magnus Uggla.

Det var alltså ironikväll. Och ja, det var populärt.

10 comments:

Anonymous said...

Magnus Uggla är väl poppis i gbg nu? Det är faktiskt den enda anledningen som skulle kunna få en att överväga att kanske flytta dit.

Kristoffer Viita said...

Hur länge sov jag igår? Vilket år är det här? Har jag bara drömt mig till den här verkligheten? Menar du att det kanske var en icke-ironisk pryl att spela Magnus Uggla?

Anonymous said...

Absolut! Lyssna på plattan Vittring. Det är det coolaste som spelats in i Sverige.

Rufus said...

High Five Joel , vi ses kanske på nästa ugglaträff i falkenberg. På bilden på länken står jag med en stolt magnus uggla vinter 06

Anonymous said...

Fast Uggla anno 06 måste jag ändå säga är en hög med skräp. Och vilken är hans målgrupp idag? Jag har funderat över den frågan mer än den om meningen med livet.

Kristoffer Viita said...

Joel: Jo det är en väldigt bra fråga, vilken hans målgrupp är altså. Jag tror att det är killar anställda på kontor, bor i mellanstora städer och är ganska fula.
Rufus: Clean Bild!

Anonymous said...

Jag tänkte mer att det var barn, och sen alla de som köper biljett på impuls när han kommer till stan varje sommar.

Linus P said...

Ett intressant reportage om en ointressant kväll med "Post Logic Tomorrow" vi delade du och jag Kristoffer.

chops said...

uggla är underskattad. särskilt de typ tre senaste åren eller nåt (jag är gammal, jag vet fan inte när han hans förra kom) har han ryckt upp sig. allt hat av honom numer är slentrianhat. inte för att det är nåt fel på just det hatet.
fin rec av roy, btw. kanske går på bio då, på vuxenfilm. det har jag inte gjort sedan jurrasic park.

Kristoffer Viita said...

Matti: Jaa, i mitt fall rör det sig väl om slentrianhat ska jag medge. Eller hat kanske är att ta i. Det var mest hela scenen som var fucked. det byggdes liksom sakta upp med alla 90-talshits så att Uggla triggade min hemgång var nog mest en slump, det hade lika gärna kunnat vara ace of base.

Och jo alltså. Du Levande är skiten.

Linus: Hette de inte bara "Post"?

Joel: Vad är det som får den där impulsen att hoppa till då? Är det ett påtagligt minne av hans frisyr?