Monday, September 3, 2007

IdiotenFitta vad kallt det var, säkert -18 eller något. Fast vem bryr sig om siffror? Tänkte Andrée, det fanns ju inte ens någon känsel kvar i de skridskoklädda fötterna. Där stod han på en ful scen av fruset vatten med ett obekvämt stålgaller som täckte fejset, en plastkopp på pungen och ett gäng tillgivna "vänner" omkring sig. Ingenting annat än att ta sig därifrån kändes speciellt relevant.

Det var dags för sista delen på träningen. Ett moment lika dumt som det låter. Dvs den eviga klassikern "Idioten".

- Okej grabbar, nu vill jag att ni tänker på tjejer!
Orden var tränaren Roffes. Han kommenderade hela hockeylaget att söka inspiration i de små, eller oftast obefintliga referensbanker över kvinnor som de här 12-åriga småkillarna hade. Andrée fick en bild i huvudet av tjejen han såg en gång i veckan vid busshållsplatsen. Hon var säkert tre-fyra år äldre, hade blont hår klippt i en lite uppkäftig lugg och hon hade inte sällan skrikigt rött läppstift. Andrée hade haft henne på sin kommer-aldrig-få-men-vill-ändå-ha-lista i säkert ett halvår.

- Åk nu! Åk utav bara helvete!

De små isfrusna fötterna började smattra mot isen. Småpojkarnas andfådda flås skapade tillsammans ett litet moln av koldioxid som steg över hockeyrinken.

- Snabbare! Vrålade Roffe samtidigt som han började bli röd i ansiktet, mössan som sponsrats av Luleå Kommun hade han dragit ner långt över öronen. I vanliga fall stod Roffe och slog med mössan på sina ben, som om han piskade en osynlig häst ungefär, medans han skrek så att spottet sprutade. Ut flög hans spott och bildade små oregelbundna bucklor i isen.

Andreé och resten av laget gjorde sitt bästa för att framstå som så stora idioter som de fysisk förmådde. Tredje varvet, fjärde...

- Stop! gläfste Roffe, med sitt röda schäferliknande ansikte.
- Jag sa ju att ni skulle tänka på tjejer för fan, gjorde du det Andrée?
Andrée kände sig helt söndervriden av all kallluft i lungorna men lyckades hosta fram ett "Ja, det gjorde jag"

- Det såg ju fanimej ut som att du tänkte på morsan!

Hela laget skrattade unisont och de pojkar som stod närmast Andrée knuffade till honom, han föll omkull och slog bakhuvudet i isen.

4 comments:

beta said...

att växa upp i norrland verkar hårt

Kristoffer Viita said...

Word.

Fast jag tyckte att den här historien var ganska rolig. Fnissade högt framför fatorn gjorde jag.

Micke said...

Jag gillar dina labels, din penis.
Fortsätt skriva.

Kristoffer Viita said...

Micke: Härligt att någon märker vilken effort jag l'ägger på mina lips.