Tuesday, September 25, 2007

Äta ute

För ett par dar sen när jag var ute och gick (för någon konstig orsak) så mötte jag en flicka på vägen. Eller "mötte" var en liten överdrift för att ni skulle orka läsa vidare, egentligen gick hon bara förbi i alla hast. Tjejen hade baggyjeans och hennes blonda hår var reducerat till en fantasilös knut i nacken. En windbreaker skyddade överkroppen från regnet. Fast det spelar ingen större roll vad hon hade på sig, det var vad hon höll på med som äcklade mig.

Med snabba steg gick hon, samtidigt som hon glupskt mumsade från en asiatisk takeout kartong. Hungrig, no doubt. Men ute på gatan? Raskt gående? Något kändes inte okej just då. Men jag avfärdade händelsen med flickan som en ensam galenpanna i en värld med folk av bättre beteende. Ack så fel jag hade. Idag såg jag en rakad snubbe kuta förbi, ja han var riktigt snabb, och under tiden han halvsprang skyfflade han i sig mat från en oidentifierbar behållare. Det såg nära på groteskt ut.
Så alltså, vad är det som håller på att hända? Jag kan inte svara säkert.

Innan ni själva får några idéer så tänk på det här: Staden till för oss alla, men det är ingen jävla matsal. Du skurar väl inte offentliga toaletter med dina bara händer? Eller snyter dig i skjortärmen? Eeeh okej, Jasså det gör du? Okej, carry on då, freak.

2 comments:

Karl Linus said...

Igår så köpte jag och två tjejer från min klass hämtmat på lunchen . På vägen tillbaka till skolan så började tjejerna öppna och äta lunchen till fots medan vi gick och jag fråga direkt : "vad gör ni , brukar ni duscha under frukosten också kanske?, vandrande gottegrisar" och ena tjejen svarade : "det känns så storstad att äta lunch och gå samtidigt" . Töntar. Äta gör man sittandes, helst inne och gärna då som ett djur.

Kristoffer said...

Du sa't Karl min vän.
Det som behövde sägas.
Som ett djur, det är grejen.